Champions League fotboll (herrar) 2016/2017

Oönskad – nu petas Yaya Touré från CL

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Ett år kvar på sitt jättekontrakt med Manchester City – men det är ingen tvekan om att Yaya Toure är oönskad i Pep Guardiolas Manchester City.

Nu meddelar klubben att han nobbas i Champions League-truppen.

Pep Guardiola har byggt om sin City-trupp sen han kom in i laget. Under transferfönstrets sista vecka lyckades han göra sig av med två av tre överblivna spelare. Joe Hart gick till Torino och Samir Nasri lånades ut till Sevilla – men en spelare sitter kvar i truppen och lyfter lön mot sin tränares vilja. Yaya Toure har nämligen ett år kvar på sitt kontrakt som är värt 120 miljoner kronor.

– Det här är bra för Yaya. Det ger honom chansen att på träning, och senare i matcher, visa vilken otrolig spelare han är. Det finns inga diskussioner om en övergång. Yaya kommer stanna och kämpa, sa agenten Dimitri Seluk under transferfönstrets sista dagar.

Tuff grupp

Men någon chans att visa upp sig i Champions League får inte ivorianen. När City presenterade sin trupp till turneringen var Yaya Toure inte en av de 20 namngivna spelarna.

Mittfältstruppen består i stället av Fernando, Raheem Sterling, Ilkay Gündogan, Jesus Navas, Kevin de Bruyne, Fabian Delph, Leroy Sane, David Silva och Fernandinho.

City möter Barcelona, Borussia Mönchengladbach och Celtic i sin CL-grupp. Tar de sig igenom det gruppspelet får Yaya Toure en ny chans att slå sig in i CL-truppen då klubbarna anmäler en ny trupp till slutspelet.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar) 2016/2017

Yaya Touré

Pep Guardiola

Manchester City

Champions League fotboll (herrar)

Premier League