Klart: Celta lånar in Guidetti–konkurrent

FOTBOLL

Giuseppe Rossi klar för Celta Vigo

1 av 2 | Foto: TT
Giuseppe Rossi

John Guidetti får anfallskonkurrens.

Celta Vigo har nämligen bekräftat lånet av Giuseppe Rossi.

Italienaren ansluter närmast från Fiorentina.

John Guidetti, 24, stoppades från sommarens OS – och med det i åtanke samt att Nolito, 29, sålts till Manchester City förväntades svensken bli en nyckelspelare i Celta Vigo under säsongen.

”Guidetti är på väg att starta en säsong där hans roll förväntas bli större jämfört med förra säsongen som var den första som Celta-spelare. Det verkar som att han är en av de spelare som kommer att få en nyckelroll av Berizzo kommande säsong”, skrev La Voz de Galicia i juli.

Hårdare konkurrens för Guidetti

I säsongspremiären mot Leganés fick 24–åringen dock starta på bänken, innan han i den efterföljande matchen mot Real Madrid fick spela från start. Det i en match där Guidetti stod för assisten när Celta Vigo föll med 1–2.

Nu står det dock klart att svenskens konkurrens hårdnar.

Efter att i lördags ha meddelat att det var nära har Celta Vigo nu bekräftat lånat av den meriterade Giuseppe Rossi, 29, som närmast kommer från Fiorentina.

Lånas in i en säsong

Italienaren har, när han väl varit skadefri, gjort sig känd som en pålitlig målskytt såväl hemma i Italien som i La Liga – där han har representerat Villarreal och Levante.

29–årige Rossi lånas enligt Fiorentina ut i en säsong och bidrar med allt mer konkurrens för John Guidetti.

Lånet av Giuseppe Rossi gör att Celta Vigo nu har tre stycken centrala anfallsalternativ, som slåss om en plats. Förutom Guidetti och Rossi spelar sedan tidigare Iago Aspas, 29, i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM