Henry: Därför vinner Zlatan skytteligan

Foto: TT
Henry hyllar Zlatan: ”En vinnarmentalitet”
FOTBOLL

MANCHESTER. Manchester Citys Kun Aguero toppar spelbolagens listor som skytteligavinnare i Premier League.

Men inte hos Arsenalikonen Thierry Henry.

– Zlatan spelar och levererar, säger han.

Det är den tiden nu, med ett par dagar kvar till premiären av ett Premier League packat med nya och redan etablerade storstjärnor, när intervjuerna med spådomar inför säsongen dyker upp i mängder.

Ett av diskussionsämnena: vem vinner skytteligan?

Spelbolagen är överens om vem som är favoriten: Manchester Citys Sergio Kun Aguero före utmanare som Harry Kane, Tottenham, Zlatan Ibrahimovic, Manchester United och Jamie Vardy, Leicester.

Men förre Arsenalstorspelaren Thierry Henry, själv vinnare av skytteligan hela fyra gånger i början av 2000-talet, tror på en svensk i toppen.

”Väldigt smart spelare”

Henry svarar kort på vad Ibrahimovic kommer ta med sig till Man United.

– Mål.

– Vi såg det i söndags. Om bollen passas in i straffområdet…med hans fysik, som han spelar, hans teknik, hans medvetenhet, hans spelförståelse…säger Henry i en intervju med Squawka.

– Folk pratar hela tiden om hur stor han är, men han är en väldigt smart spelare. En annan sak som jag kan säga om Ibrahimovic är att han kommer ta med sig en vinnarmentalitet.

– Han har en aura liknande Cantona hade. Jag ska inte jämföra honom med Cantona, men han har samma typ av attityd, säger Henry.

”Gick runt och skrattade”

Zlatan Ibrahimovic och Thierry Henry spelade tillsammans i Barcelona under säsongen 2009/2010.

– Många är snabba att kritisera honom för vad han säger. Han är ett superproffs, jobbar hårt och har ett speciellt sätt att spela som man gillar eller inte gillar. Dessutom är han en rolig kille också.

– Jag spelade med honom och jag gick bara runt och skrattade. Han har sitt sätt – i vissa lägen behövs det verkligen, en spelare med hans attityd – men han spelar och levererar, säger Henry i tv-intervjun hos Squawka och antyder vad han delvis tror är orsaken till Ibrahimovics framgångar även sent i karriären:

– Zlatan går inte ut, han dricker inte, han respekterar sporten. 34 år gammal spelar han på högsta nivå. Titta på hans kropp. Folk ger honom inte den respekt han förtjänar, säger Henry.

ARTIKELN HANDLAR OM