Mourinho: "Kommer vara ovärderlig"

FOTBOLL

"The Special One" återförenas med Zlatan

1 av 2

José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic skildes åt 2009 när svensken lämnade Inter.

Nu är det klart att duon återförenas – till managerns stora glädje.

– Ibra är en av de bästa anfallarna i världen, säger portugisen.

Så blev det äntligen klart. Bekräftat. Officiellt.

Zlatan Ibrahimovic är efter månader av rykten och spekulationer definitivt en Manchester United-spelare nästa säsong, något som han själv valde att gå ut med redan i går.

Strax efter 19-tiden gick den engelska storklubben ut och slog fast att kontraktet med den svenske världsstjärnan är påskrivet.

Ett kärt återseende

En av de mest positiva aspekterna av övergången, erkänner Zlatan själv, är att återförenas med José Mourinho som han hade som manager i en säsong i Inter, 2008/2009.

Ett år då anfallaren vann både Scudetton och skytteligan i Serie A.

– Det behöver knappast nämnas att jag knappt kan bärga mig innan jag får arbeta med José Mourinho igen. Han är en fantastisk manager och jag är redo för den här nya spännande utmaningen, säger "Ibra" till Manchester Uniteds officiella hemsida.

"Behöver ingen presentation"

Och spelarens positiva känslor för José Mourinho är uppenbarligen ömsesidiga.

– Zlatan behöver ingen presentation. Statistiken talar för sig själv. Ibra är en av de bästa anfallarna i världen och en spelare som alltid ger hundra procent, säger José Mourinho och fortsätter:

– Han har vunnit de viktigaste ligamästerskapen i världsfotbollen, nu har han chansen att spela i den bästa ligan i världen och jag vet att han kommer ta vara på den här möjligheten och jobba för att hjälpa klubben vinna titlar. Jag är säker på att hans talang kommer tillfredsställa fansen på Old Trafford nästa säsong och att hans erfarenhet kommer vara ovärderlig när det gäller att utveckla yngre spelare i truppen, säger den portugisiske managern.

ARTIKELN HANDLAR OM