AIK vägrar tacka Helsingborg: ”Spelade inte för att hjälpa oss”

Foto: resa mot guld? I går kväll kom AIK fram till Göteborg där de ska försöka ta ett stort kliv mot guldet. Ett litet kliv togs i går – tack vare Helsingborg som tog poäng av Elfsborg. ”De spelade för att ta guldet, inte för att hjälpa oss”, säger Jimmy Tamandi.
FOTBOLL

Helsingborg gav AIK guldhjälp.

Men glädjen var måttlig bland spelarna.

– Jag tänker inte tacka Helsingborg. De spelade för att ta guldet, inte för att hjälpa oss, säger vänsterbacken Jimmy Tamandi.

AIK:s buss anlände till hotellet i centrala Göteborg vid sjutiden i går kväll. Sista kvarten av matchen mellan Helsingborg och Elfsborg såg spelarna när de stannade och käkade i Jönköping.

– Vi konstaterade att Elfsborg tappade poäng. Nu måste vi göra vårt jobb mot Gais. Vi behöver vinna våra två återstående matcher, säger Tamandi.

Är du förvånad över att Elfsborg inte lyckades vinna?

– Nej, egentligen inte. Elfsborg har inte sett så bra ut den senaste tiden.

”Upp till oss själva”

Precis som Jimmy Tamandi var Rikard Norling försiktig när han kommenterade Helsingborgs hjälpande hand.

– Deras resultat spelar ju egentligen ingen roll om inte vi gör vårt jobb i de matcher som återstår. Nu är det upp till oss själva. Vi har allt i egna händer och det känns bra, säger AIK-tränaren.

”Underbart äventyr”

Hur hanterar ni guldpressen?

– Det är alltid en extra press att spela i AIK så det är vi vana vid. Nu står ett SM-guld på spel och det är ett underbart äventyr. Killarna verkar hantera situationen mycket bra.

Hur är det att vara Rikard Norling i dessa dagar?

– Det är spännande. Jag skulle vilja kliva ur mig själv stå vid sidan och titta på för att få reda på hur jag reagerar och hanterar olika situationer.

I kväll på Ullevi har Gais inget att spela för, AIK slåss om SM-guldet.

– En enormt härlig utmaning. Jag är säker på att Gais går för seger. När AIK är på besök vill alla lag vinna. Så enkelt är det, säger Norling.

SÅ LADDAR AIK

Markus Eriksson, Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM