Zlatan målskytt – igen

FOTBOLL

Tredje fullträffen för säsongen när Inter vann derbyt mot Milan

En nätt chipp förbi Nesta och en volley vid närmsta stolpe – sedan var Zlatan Ibrahmovic målskytt för andra matchen i rad.

Men titeln matchens huvudfigur stal lagkamraten Dejan Stankovic. I alla fall till att börja med.

Först slog serben Stankovic frisparken som Hernan Crespo nickade in till 1-0 i den 17:e minuten.

Sedan slog han själv in 2-0, efter en mycket vacker prestation. Stankovic tog emot bollen strax utanför Milans straffområde, vände upp och drog till med högern förbi en totalt chanslös Dida i Milan-målet.

Så dags såg derbyt ut att vara vunnet för Inter - och ännu mer efter att Zlatan gjort sitt tredje mål för säsongen bara minuten in på den andra halvleken.

Återigen stod Stankovic för framspelningen – men det var svensken som stod för skönheten.

Volleyskott

Med en lätt chipp med högerfoten undvek Zlatan Alessandro Nestas tackling innan han på volley drog till med högern förbi en Dida som chansade och gick åt fel håll.

Men Inter har haft problem att försvara stora ledningar tidigare under säsongen – och så även i kväll.

Bara fyra minuter efter Zlatans 3-0-mål sköt Milans Clarence Seedorf ett skott via en försvarares ben som helt ställde Julio Cesar i Inter-målet och matchen vaknade till liv igen.

Milan anföll i våg på våg och hade även en reduceringboll inne i den 57:e minuten – men det dömdes korrekt bort för offisde.

Materazzi målskytt – och utvisad

I den 68:e minuten slog sedan Luis Figo den frispark som alla trodde dödade matchen. Marco Materazzi nickade in 4-1 för Inter – bara för att direkt få sitt andra gula kort efter att ha firat målet genom att dra tröjan över huvudet.

Målskytt och utvisad – i samma sekvens.

Åtta minuter senare nickade Milans Alberto Gilardino vackert in reduceringen till 2-4 bakom en chanslös Cesar.

I den första övertidsminuten av fem missade sedan Cesar en utboxning – och Kaka kunde iskallt lobba in 3-4.

Avslutningen blev dramatisk när Milan pressade våldsamt mot ett totalt slutkört Inter för en kvittering. Närmare en nick som smekte utsidan av Cesars stolpe kom de inte – och Inter med 10 man höll undan i ett derby som hade det mesta att erbjuda .

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A