Öster lyfter

FOTBOLL

– seger tar laget upp på kvalplats

Foto: Målskyttarna Daniel Svensson omfamnas av Ingmar Teever efter segermålet mot Malmö.

Daniel Svensson blev stor matchhjälte för Öster i kvällens match mot Malmö FF.

Svensson nickade in segermålet 2–1 i den 82:a minuten, ett mål som förde upp laget på kvalplats.

– Vi fick en bra start på kvalraketen, sade tränaren Lasse Jacobsson.

Tjecken Pavel Zavadil stod för förspelet till segermålet på högerkanten och slog ett bra inlägg som Svensson mötte med huvudet. Nicken var perfekt nere vid stolproten utan chans för Malmös målvakt Jonas Sandqvist.

– En jätteprestation av Zavadil, sade Lasse Jacobsson.

Öster fick en smakstart på matchen med ledningsmål redan efter en minut och 15 sekunder. Tomas Backman sköt ett skott ur vänstervinkel som Sandqvist lämnade retur på. På returen höll sin Ingmar Teever framme och kunde bredsida in sitt tredje mål för säsongen.

Det var ingen fotbollsmatch av hög klass. Men den var spännande, oviss och kampfylld.

Malmö fick inte till något ordnat spel förrän efter en halvtimme. Då knäade Öster lite. Och när Malmös Emil Hallfredsson drog in en frispark från drygt 20 meter, minuten före pausen, fick laget med sig lite mental styrka att suga på i omklädningsrummet.

– Vi fick en välförtjänt kvittering. Och vi kom överens om att skapa ett bättre djupledsspel. Men Junior (anfallaren) fick inte tag i bollen, kunde inte hålla fast den så laget kom upp. Så försvann de möjligheterna, sade Malmös tränare Sören Åkeby.

Han var inne på nästa säsong i sina kommentarer. Pratade om de många skadorna, att ”vi har en idé hur vi skall spela, men vi får se nästa säsong”.

Malmö var blekt. Fyrbackslinjen med Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Olof Persson och Gabriel jobbade hårt och bra, men de blev pressade när mittfältet inte fick ro att bygga anfall.

Öster dödade Malmös passningsspel så att laget inte kom igång med att rulla boll.

Nästa säsong för Öster är antingen i superettan eller allsvenskan. Laget har kvar att möta Djurgården borta och Hammarby hemma och ligger just nu på kvalplatsen.

– Vissa säger att vi har det svåraste programmet av bottenlagen. Men allt beror på motståndarnas situation, om de har något att spela för och hur motiverade de är, sade Lasse Jacobsson.

Bottenlagens kvarvarande program

Sportbladet.se ([email protected])/TT

ARTIKELN HANDLAR OM