Rijkaard hyllar sin stjärna

FOTBOLL

”Han visade beslutsamhet”

En artist är tillbaka.

Ronaldinho svarade kritikerna - med två mål.

- Han visade beslutsamhet, säger tränaren Frank Rijkaard.

Foto: Jublar igen. Ronaldinho har anledning att le igen. Två mål i går.

Världens bäste fotbollspelare har fått stenhård kritik för sina prestationer under hösten. Ronaldinho har anklagats för att ha tränat för lite och ägnat för mycket tid åt pr-jippon. Något som gjort att fotbollen blivit lidande.

Men i går tystade han kritikerna - åtminstone tillfälligt. När Barcelona körde över Huelva hemma på Camp Nou var det brasilianaren som visade vägen.

- Ronaldinho visade ännu en gång beslutsamhet. Det är viktigt att hela tiden se framåt, inte på det som har varit. Jag påpekar hela tiden hur viktigt de är med rätt attityd, säger Rijkaard enligt spanska tidningen Marca.

Ronaldinho sköt 1-0 på straff i den 29:e minuten. Tolv minuter in i den andra halvleken nickade han in 2-0. Strax efter fastställde Xavi slutresultatet till 3-0

Segern innebar att Barcelona nu har två poängs försprång till tvåan Real Madrid. Rijkaard var nöjd med vad hans lag hade presterat

- Vi förtjänade att vinna och kunde ha gjort några mål till, men det viktigaste är att spelarna fortsätter att jobba som ett lag, säger han.

Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga