I dag lämnar han Madrid

FOTBOLL

Engelsk press i natt: Tackar nej till att fortsätta

Foto: AP
Hej då! Enligt uppgifter i engelsk media i natt så lämnar fotbollsikonen Beckham Madrid för flytt till Los Angeles.

LONDON

David Beckhams karriär bland superstjärnorna i Real Madrid är sannolikt över.

I dag tillkännager han sitt beslut att lämna klubben, uppger engelsk press.

Foto: AP
Familjen Beckham är på väg över Atlanten.

Nu siktar 31-åringen på att skapa fotbolls-

feber i USA.

När David Beckham sommaren 2003 lämnade Manchester United för Real Madrid var övergången en av de mest uppmärksammade i fotbollshistorien.

Tre år senare har såväl superklubbens som David Beckhams stjärna dalat betänkligt.

Real Madrid har inte tagit en titel sedan Beckham kom till klubben. Den 31-årige engelsmannen sitter mest på bänken och i landslaget får den forne kaptenen inte vara med alls.

Stor förvirring

I går utbröt stor förvirring när Real Madrids sportchef Predrag Mijatovic i en intervju med italiensk tv uppgav att David Beckham ska lämna klubben. Uppgifterna togs tillbaka senare på kvällen och skylldes på ett missförstånd.

Men sportchefen var rätt, men något tidigt, ute.

På ett möte, klockan 14.00 i eftermiddag, kommer David Beckham informera Real Madrids ledning om att han tackar nej till en fortsättning med klubben, skriver The Times.

Superstjärnan har erbjudits ett tvåårskontrakt som skulle gett en veckolön på knappt 1,4 miljoner kronor. Men David Beckham menar att Real Madrid vill behålla honom som affischpojke och inte som fotbollsspelare.

Och beslutet att gå skilda vägar verkar vara ömsesidigt. I kvällens cupmatch mot Real Betis finns David Beckham och Ronaldo inte ens med på bänken.

En ny utmaning

Allt tyder på att Beckham nu lämnar den europeiska storfotbollen. De erbjudanden han fått hittills kommer uteslutande från engelska klubbar. Tottenham, Bolton och Tobias Hyséns Sunderland har anmält sitt intressen. Men Beckham kan efter tio år i Manchester United inte tänka sig att spela för en mindre klubb.

Från de stora ligorna i Spanien och Italien har det varit tyst.

Därför siktar mittfältaren nu på en

karriär i USA. Trolig klubbadress blir LA Galaxy som ligger nära Beckhams fotbollsakademi. Hans hustru har redan tittat på hus i området.

David Beckham tror att han kan förändra medelamerikanens bild av fotboll, skriver brittiska tidningar.

I så fall blir det den sista stora utmaningen i David Beckhams fotbollskarriär.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga