Helsingborgs ordförande till attack: ”Det var oproffsigt”

Publicerad:
Uppdaterad:

HELSINGBORG. Nu slår HIF-ordföranden Sten-Inge Fredin tillbaka mot avhoppade tränaren Stuart Baxter.

– Baxter har varit ett av våra stora problem den här säsongen, säger Fredin.

Under säsongen har Baxter flera gånger klagat på situationen med köpta och sålda spelare i en ström som inneburit att HIF i princip haft tre olika lag under ett år.

– Baxter godkände vartenda spelarköp med undantag av en som vi skickade­ vidare direkt till Örgryte, men som vi sen fick tillbaka. Bosse Nilsson har gjort ett jättejobb med att plocka fram nya spelare, men alla har godkänts av tränargruppen, säger Fredin.

”Mycket med Stuart”

När Stuart Baxter hoppade av som tränare för Helsingborg efter förlusten mot Bordeaux kom det överraskande men varken oväntat för eller oönskat av klubbledningen.

– Det har varit mycket med Stuart den här säsongen.­ Krav på betalningar till agenter som vi inte har känt till avtal med. I somras förhandlade han med Vålerengen bakom vår rygg, säger Fredin.

Allt detta ovanstående sa Sten-Inge Fredin till Sportbladet före gårdagskvällens extra årsmöte som resulterade i en total triumf för Helsingborgsordföranden och hans nykomponerade styrelse.

Alla val röstades igenom utan protester och inga alternativa förslag till valberedningens val föreslogs.

– Sista segern i år, sa Fredin belåtet efter mötet där hans omval möttes med en nästan två minuter lång applåd.

Jobb i lugn och ro

Under sitt segertal kommenterade Fredin i inlindade ordalag årets situation.

– Min förhoppning är att vi nu, från och med i kväll, kan skapa en ny plattform där alla ger den nya styrelsen en chans att i alla fall fram till nästa årsmöte jobba i lugn och ro.

– Man kan alltid diskutera om det är rätt eller fel om en tränare går? Eller vem man ska ha? Jag tycker att man ska ha dom som trivs i föreningen och som känner för föreningen och vill prestera tillsammans med dom som är med och organiserar föreningen, sa Fredin.

Har du haft någon kontakt med Stuart sedan ni kom hem från Bordeaux?

– Nej, inte sen vi skiljdes åt i Ängelholm.

Det känns som du mellan raderna är lite besviken?

– Inte bara lite. Att säga upp sig fyra minuter efter en match inför den samlade presskåren är oproffsigt ända ut i fingerspetsarna. Vi hade kunnat resa hem, sätta oss ned i lugn och ro och prata igenom saker och ting.

I februari hålls HIF:s ordinarie årsmöte. Innan dess måste den tillfälliga styrelsen framförallt ha hittat en ny tränare som ska leda klubben till framgång.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN