Proppen ur för Davies – hattrick och hyllad

Foto: ÄNTLIGEN När det lossnade, lossnade det rejält för amerikanen Charlie Davies.
FOTBOLL

Inte ett allsvenskt mål på hela säsongen. Då gjorde Charlie Davies ett hattrick i årets sista match – och hyllade den unga Hammarbysupporter som dog i en bilolycka.

– Han var en fin kille, jag ville visa mitt stöd, säger Davies.

Charlie Davies gjorde tre mål när Hammarby vann med 4–0 mot Gais i säsongens sista match. Det firade han med att dra upp sin matchtröja och visa en undertröja som pryddes av skriften ”Rest in Peace” samt en bild på en ung kille.

Ville visa stöd

– För två veckor sedan var det en ung kille som dog i en tragisk olycka, han blev påkörd av en lastbil. Han var Hammarbysupporter, jag har träffat honom flera gånger och det var en väldigt trevlig kille som var omtyckt av samhället.

– Jag ville visa mitt stöd för honom.

Vad betyder de tre målen för dig?

– Det är viktigt för lagkamraterna och tränaren att veta att jag kan vara lyckosam i den här serien. Men även för mig personligen. Jag ser fram emot nästa säsong.

Lärt sig jobba hårt

På presskonferensen sade Hammarbys tränare Tony Gustavsson att orsaken till att Charlie Davies äntligen har lyckats göra mål är att han efter sex månader har lärt sig att jobba hårt, oavsett om det handlar om träning eller match.

– Jag tackar Tony för allt. Jag behöver en tränare som visar mig vägen och det gör han, säger Davies.

Bajentränaren Tony Gustavsson:

– Jag bytte plats på Petter Andersson och Charlie Davies i slutet på första halvlek. Ibland har man tur med ändringar, det är otroligt glädjande att han till slut fick göra sitt första efterlängtade mål.

– Det här var en skön avslutning på en annars jobbig höst.

ARTIKELN HANDLAR OM