IFK tog X2000 till matchen…

FOTBOLL

...hoppas ta guldtåget hem

Foto: FRAMME I år tar IFK Göteborg tåget till vissa matcher. ”Absolut bättre än bussen” säger tränaren Stefan Rehn. Hans mannar laddar upp med en promenad i stan i dag innan matchen.

Här stiger Blåvitts Tobias Hysén av tåget på Stockholms Central.

Blir det seger mot AIK ikväll kan han ta guldtåget hem.

– Haha, ja vi får ju hoppas det, säger Hysén.

Nytt för i år i IFK Göteborg är att laget till viss matcher reser med tåg, redan dagen före match. Spelarna tycker att det är skönt att slippa resa på matchdagen. I dag laddar laget med promenad i stan.

– Vi tog ett snack innan säsongen och då bestämdes det att vi skulle åka tåg på de långa bortaresorna, säger tränaren Stefan Rehn.

Är det bättre?

– Än buss? Absolut! Det är skönare och tar ju bara hälften av tiden. Det är i sådana fall flyg man skulle kunna ta.

Konceptet har visat sig vara lyckat, precis som det mesta Göteborg gjort i år. Laget är överlägset bäst formmässigt i Allsvenskan.

”Tufft på Råsunda”

Tre raka segrar och tolv matcher utan förlust har det blivit i allsvenskan. Det enda laget som kan matcha Blåvitt formmässigt är kvällen motstånd AIK.

– Det kommer att bli tufft på Råsunda, det är många som stöttar AIK. Men vi kommer dit med bra form och vi har tränat bra under uppehållet, säger Stefan Rehn.

Selakovic på kanten

IFK Göteborg saknar bara en spelare, men det är inte vem som helst. Med på tåget fanns inte Niclas Alexandersson, landslagsmittfältarens vadskada håller honom borta från hela guldstriden.

– Det återstår ju att se hur vi klarar oss, men Niclas har visat vägen när det gått tyngre. Han är ju väldigt kreativ och lugn med bollen, men Stefan (Selakovic) gjorde det bra senast på hans högersida, säger Stefan Rehn.

Tobias Hysén gjorde sitt första mål i IFK Göteborg senast mot Malmö FF (seger 2–0).

I guldstriden ställs han mot sina gamla lagkamrater i Djurgården. Ett lag som har större vana att vinna SM-guld.

– Ja, de har ju det. Men jag hoppas att vi är hungrigare istället. Jag tror att det har ganska liten betydelse, det är nya situationer hela tiden, säger ”Tobbe”.

ARTIKELN HANDLAR OM