Succé – nu jagas Benyahia av klubbar i Europa

FOTBOLL

”Skulle vilja gå nästa år”

Brommapojkarnas imponerande vårsäsong har gett eko i Europa.

I matcherna mot Trelleborg och Häcken satt Premier League-klubbarna Wigan och Birmingham på läktaren för att studera 20-årige Dalil Benyahia.

– Jag är skyldig BP att stanna säsongen ut. Men jag skulle vilja gå till nästa år, säger Benyahia.

Brommapojkarnas talangfulla lag har imponerat stort under våren men nu riskerar klubben att tappa en stor profil. Premier League-klubbarna Wigan och Birmingham hade representanter på läktaren både mot Trelleborg borta och Häcken hemma.

– Jag såg att det var några engelska lag där. Men jag har ingen aning om vad de tittade på, säger BP:s klubbdirektör Ola Danhard.

Inte de enda

Enligt uppgifter till Sportbladet var blickarna riktade mot mittfältaren Dalil Benyahia. Men de brittiska klubbarna är inte de enda intressenterna. Även Ajax och Sporting Lissabon följer talangen samt en holländsk klubb som uttryckt ett konkret intresse.

– Jag vet att det är klubbar, bland annat Ajax och Sporting, som kollar men jag försöker att inte tänka på det. Men det var en scout från Holland som var framme och snackade med mig efter en match. Det skulle gå över till sportchefen sen så det är förmodligen där det ligger nu, säger Benyahia.

Vill avsluta i BP

Men Brommapojkarna kan vara lugna, än så länge. Benhayia säger att han vill avsluta säsongen i BP innan en flytt utomlands kan bli aktuell.

– Jag vill inte lämna innan säsongen är slut. Så mycket är jag skyldig dem. Men rent fotbollsmässigt skulle jag vilja gå till nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM