Zlatan: Jag vill bli historisk i Milan...

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic i stor intervju om: Att bli jämförd med van Basten, målsättningen och saknaden efter Inzaghi

Han vill vinna trippeln, bli historisk i Milan – och ge Pippo Inzaghi en fin assist.

Zlatan Ibrahimovic tvekar inte om sitt mål för säsongen:

– Jag vill vinna allt, det är normalt, säger han.

Foto: Ibra öser in mål och bär Milan på sina axlar för tillfället.

I en stor intervju med Milan Channel gjord i dag efter träningen på ett soligt Milanello berättar Zlatan om förväntan inför mötet med Roma på lördag och om hur han, liksom Milans president Berlusconi, vill vinna trippeln.

Zlatan svarade på en rad frågor från Milan Channel och var på glatt humör, laddad inför årets sista match och sugern på semester.

Om sina och lagets målsättningar:

– Jag vill vinna allt, det är normalt. Vi har tre mål: scudetton, att vinna Champions League samt italienska cupen. Om vi är koncentrerade och gör vårt jobb bra kommer vi att bli belönade.

Saknar Pippo

Om den första tiden i Milan:

– Under de här månaderna här så jag sett starka traditioner och en storklubbs miljö. Mitt förhållande med lagkamraterna är fantastiskt, alla hjälper varandra. Jag har aldrig varit med om det förut, alla kommer överens med alla.

Om Filippo Inzaghi:

– Jag saknar Inzaghi mycket, både på och utanför planen. Om han kommer tillbaka i slutet av den här säsongen lovar jag att jag kommer att göra en fin assist till honom.

Om den inofficielle ledaren i gruppen, Gattuso:

– Han är en stor spelare, en som kan motivera alla, gjord av rent adrenalin. Han ger gruppen glöd. Han är ett djur på planen, utan honom är det alltid svårt.

Om tränare Max Allegri:

– Han är ung men har en fin vision om fotbollen och han älskar anfallsspel. Sen har han ännu inte vunnit något och därför har han en galen längtan att få göra det. Han är intelligent och kan vara tuff när det behövs. Han vet hur han ska få laget att tända till.

”Behöver inga nyförvärv”

Om alla hyllningar:

– Jag tycker om att få beröm men är aldrig nöjd för om du blir mätt försvinner ambitionerna och motivationen också.

Om Milan-Roma på lördag:

– Nu vill jag koncentrera mig på Roma för att avsluta året på bästa sätt och sen måste vi återuppta jobbet med samma entusiasm.

Om att bli jämförd med Van Basten:

– Jag vill bli historisk i Milan. Och det är klart att jag blir nöjd när jag hör jämförelser med Van Basten. Men han är en legendar, man kan inte jämföras med legendarer.

Om huruvida han önskar sig några nyförvärv till Milan i januari:

– Nej, varför det, vi har det bra som vi har det och Pato kommer tillbaka.

Om CL-lottningen:

– Jag föredrar ingen, vi måste vara redo att möta alla. Vi måste vara starka då det är dags för åttondelsfinalerna. Alla är starka motståndare men vi fruktar ingen.

ARTIKELN HANDLAR OM