Tottenham i ny julfestskandal

FOTBOLL

Ledley King fick ledas ut från nattklubb

Femma i ligan.

Åttondel i Champions League.

Då ställde Tottenham till med en hejdundrande julfest.

Vissa hade kunnat skippa sista drinken. Ledley King till exempel.

Premier Leagues julfester är kända för sin höga urspårningsfaktor.

Så att Tottenhams firande skulle generera ett par smaskiga bilder var en riktig lågoddsare.

Inledningsvis sas det att tränaren Harry Redknapp förbjudit sina spelare att festa. Men tränaren gav med sig och spelarna kunde släppa loss.

King i trubbel - igen.

Ledley King verkar ha gått all in. Den 30-årige försvararen, som dras med ljumskproblem, fick hjälpas ut av dörrvakter från innestället i centrala London.

King, som inte brukar spotta i glaset, fotades sedan i en bildsekvens i en bil där han långsamt sjönk från sittande till liggande, något fjär i blicken.

Det här var vid 3.30 på natten.

King hade sällskap med lagkamraterna Gareth Bale, William Gallas, Luka Modric, Tom Huddlestone, Yones Kaboul, Rafael van der Vaart, Alan Hutton och Vedran Corluka. Stjärnorna ska sedan ha fortsatt festandet på en strippklubb.

Harry Redknapp förbjöd julfest

Men det var nära att King och kompani inte fick ha sin årliga julfest. Tidigare i veckan kom det fram att tränaren Harry Redknapp, efter några dåliga erfarenheter, förbjudit sina spelare att gå ut.

– Harry kommer att säga att det inte blir några julfester. Vi har många fina traditioner i det här landet, men julfesterna är en vi måste glömma, sa lagledaren Joe Jordan tidigare i veckan enligt Daily Mirror.

Förra året blev Redknapp rasande efter att en grupp spelare rest till Dublin och festat trots att han förbjudit dem.

Men på tisdag gick King till bossen för att försöka få honom att ändra sig. Och Redknapp, som måste tyckt att spelarna förtjänade en fest efter en fin säsong, gav dem sin välsignelse.

Kings många skandaler

Just King har flera gånger hamnat i problem. Tidigare i år bötfälldes han för fortkörning. Innan dess arresterades han utanför en nattklubb efter att ha anklagats för att ha skrikit rasistiska förolämpningar mot en dörrvakt.

Det hände ett år efter att han kastades ut från nattklubben Funky Buddha efter ett bråk med en lagkamrat.

Tottenham ligger femma i ligan och är klart för en åttondel i Champions League efter att smått sensationellt vunnit sin grupp före Inter.

ARTIKELN HANDLAR OM