Succéstart för Millers nya AIK

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog meriterande seger mot Bröndby

Foto: Miller

BRÖNDBY. Mitt i all turbulens vann AIK en meriterande bortaseger över danska Bröndby.

Martin Lorenzson hittade i sin andra minut på planen Daniel Gustavsson som snyggt skruvade in matchens enda mål i bortre hörnet.

Två av flera inhoppare som lyfte AIK från trög lunk till snabb offensiv.

Som alltid är det svårt att värdera insatser i träningsmatcher på grund av alla byten men AIKs avslutning när Lorentzson, Gustavsson, Admir Catovic och Pontus Engblom bytts in var riktigt rolig. Då fick laget ett djupledsspel, attacker på kanterna och ett anfallspar som samarbetade. Allt det som saknades fram till avslutningen.

Obefintligt samspel

Goran Ljubojevic hade första halvleks bästa chans när han frispelades så att han kunde avancera in i Bröndbys straffområde men var alldeles för långsam i sitt agerande. Bröndbys försvarare tog helt enkelt bollen från honom innan han hann få till ett försök att skjuta.

Ljubojevic vann de flesta av sina luftdueller men såg ganska tung och långsam ut i sina rörelser. Hamnade dessutom i en position alldeles för långt ned i banan för att han skulle vara effektiv på AIKs långa uppspel.

Samspelet mellan Ljubojevic och Flavio var snudd på obefintligt. Flavio höll aldrig sin position, kanske i överambition eftersom han lika gärna kunde dyka upp i vänsterbackposition som längst upp till höger. Om AIK ska ha nytta av sin anfallsduos kvaliteter gäller det att få upp anfallet betydligt närmare motståndarens mål innan bollarna slås mot dem.

Turina gav positivt intryck

Ivan Turina i mål gav ett positivt intryck utan att ställas på allt för hårda prov. Agerade stabilt i luften och gjorde en riktigt snygg räddning i andra halvlek när han kastade sig på på ett hårt skott av Jan Kristiansen och tippade bollen utanför stolpen.

I en mot en-situationer hade både Niklas Backman och Walid Atta problem mot danskarnas tekniker, som exempelvis Alexander Farnerud. Bäst i AIK utan att på något vis glänsa var innermittfältarna Dulee Johnson och Daniel Tjernström tillsammans med vänsterbacken Nils Eric Johansson.

Nisse som faktiskt gjorde tunnel både på Alexander Farnerud och Samuel Holmén. Alltid något.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN