Kenny Pavey lämnar AIK

avErik Karlsson

Kenny Pavey lämnar AIK som spelare.

Men en återkomst som ledare ligger nära.

– Vi ser nu gemensamt över möjligheterna att hitta uppdrag som på kort sikt kan kombineras med en fortsatt karriär, säger sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

2014 kom Kenny Pavey tillbaka till AIK efter utflykter i Ljungskile och Öster. Men efter två nya år i klubben, åtta totalt, får inte publikfavoriten förlängt med AIK.

Men allt talar för att karriären fortsätter på annat håll.

– Det är att spela som gäller, till hundra procent. Jag har fortfarande kvar hungern och passionen och älskar den här klubben. Jag vill gärna stanna. När jag diskuterat att lägga skorna på hyllan har killarna i laget nästan blivit förbannade, och sagt att det får jag absolut inte. Själv tycker jag att jag har flera år kvar i karriären, och att kroppen fortfarande är i gott skick, sa Pavey tidigare i höstas.

”All kärlek”

När det nu inte blir spel i AIK hoppas man från Solnaklubben att karriären fortsätter på nära håll så Kenny Pavey samtidigt kan skolas in som ledare.

– Kenny Pavey har med sina insatser och sin personlighet gjort det enkelt att tycka om honom. Vi ser nu gemensamt över möjligheterna att hitta uppdrag som på kort sikt kan kombineras med en fortsatt karriär som spelare och på längre sikt skapa en plattform för att kunna arbeta för AIK efter avslutad spelarkarriär, säger Björn Wesström.

Totalt gjorde Pavey 193 tävlingsmatcher och 16 mål för AIK.

– Jag ser fram emot att jobba för klubben i framtiden, all kärlek, säger Pavey själv i ett pressmeddelande.

Tidigare i dag meddelade AIK att man bryter med scouten Christer Swärd och assisterande tränaren Ulf Kristiansson.

ARTIKELN HANDLAR OM