”Zlatan får inte ens en chans”

FOTBOLL

Lagerbäck dömer ut lagkamraten: Är för dålig mot ett bra motstånd

Paris Saint-Germain är ute ur Champions League.

Då dömer Lars Lagerbäck ut PSG-försvararen David Luiz.

– Zlatan får inte en chans att visa sina kvalitéer, säger Lagerbäck i Viasats studio.

”Ytterligare ett monster i PSG-försvaret” skrev Zlatan Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged när brassen David Luiz värvades från Chelsea. Prislappen på mer än en halv miljard kronor gjorde samtidigt 27-åringen till fotbollshistoriens dyraste försvarsspelare.

”Har inte ett dugg koll”

En knapp säsong senare ser Luiz ut att ha blivit just ett monster för PSG. Men på helt fel sätt.

I den första kvartsfinalen i Champions League mot Barcelona förnedrades brassen med två tunnlar innan Luis Suarez två mål. I tisdagens returmatch förvärrades mardrömmen.

Försvararen blev ifrånsprungen av Neymar vid 0-1 (efter delikat förspel av Andres Iniesta) och tappade markeringen helt på landsmannen vid 0-2.

– Vi ser hur Neymar tar löpningen mot David Luiz och mot ett bra motstånd är han helt enkelt inte en tillräckligt bra försvarsspelare. Vid 2-0 är det egentligen otroligt att de kan göra mål. De är sex mot tre i den situationen men igen har David Luiz inte ett dugg koll. De är två mot en i straffområdet men då tittar han bara boll och tar ett steg fram. Jag skulle fråga honom, om jag var tränare efter matchen, att ”vem såg du där min vän?”, säger Sveriges tidigare förbundskapten Lars Lagerbäck i Viasat Fotbolls studio.

”Zlatan har knappt bollkontakt”

De två målen i första halvlek tvingade PSG att göra fyra mål för att avancera och dubbelmötet var därmed i praktiken avgjort. En ny CL-dröm som dör för Zlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck lägger ansvaret på David Luiz.

– Det är tråkigt att se när de försvarar på det sättet för då är det svårt att vinna matcherna. Zlatan har knappt bollkontakt i matchen. Han får inte en chans att visa sina kvalitéer.

Zlatan själv valde att hylla Barça efter förlusten.

– De är bättre än oss helt enkelt, säger Ibrahimovic i sin app Zlatan Unplugged.