Ifrågasätts av fans och egna spelarna

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Har Mourinho tappat truppens förtroende?

Foto: AP

José Mourinho har lastat spelarnas egen attityd för Chelseas usla säsongsstart.

Nu rapporterar The Guardian om en oro inom spelartruppen kring tränarens arbetssätt samtidigt som Chelseas supportrar också börjat låta sina protester höras.

Efter poängtappet mot Newcastle i ligan senast gav José Mourinho sitt lag betyget ”minus ett på en triogradig skala”. Sedan kritiserade portugisen sex, icke namngivna, spelare för att sakna ”attityd, vilja och engagemang.

”Är de matcher vi vunnit”

När det sedan var dags för bortamötet med Porto i Champions League lämnades Oscar, Radamel Falcao och Loic Remy hemma samtidigt som lagkaptenen John Terry samt Eden Hazard och Nemanja Matic alla bänkades. När Chelsea jagade en kvittering i 1-2-förlusten var det sedan den 19-årige brassen Kenedy som anförde offensiven.

Enligt The Guardian växer nu en oro inom Chelseas trupp över managerns val att peka ut syndabockar inom truppen. Redan innan förlusten mot Porto var också Mourinho tydlig med att den usla säsongsstarten är spelarnas eget fel.

– Matcherna där vi gått in med en bra inställning är de vi vunnit, så vi måste lära oss att bli jämna i vår prestation igen. Fysiskt är det inga problem. Inte heller taktiskt. Det är uppenbart att det handlar om attityden hos enskilda spelare. Och när du har spelare med en dålig attityd kommer du få betala för det, sa Mourinho.

”Jag är hänsynslös”

Frågetecken finns också kring kaptenen John Terry. 34-åringen spelade samtliga minuter under förra årets segersäsong i Premier League men har bara startat en av lagets fem senaste matcher. När Terry värmde upp på egen hand under matchen mot Porto skanderade bortaklacken ”vi vill ha vår kapten tillbaka”.

Samtidigt har Mourinho varnat för att samtliga veteraner kan petas om klubben tappar känningen i ligan.

– Om säsongen tar en viss riktning och våra titelchanser grusas, då kommer jag att spela med ynglingarna. Det finns ingen anledning att matcha de äldre spelarna om vi ändå inte kan vinna något. I så fall kommer jag att spela med de som vi tror på på sikt. Så ja, vi skulle kunna komma till en punkt då vänder mig till ynglingarna och säger ’nu kör vi, non-stop”. Jag är hänsynslös. Men just nu är allt fortfarande öppet, säger José Mourinho.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.