Kritiken: "Det finns ingen kvalité"

FOTBOLL

Manchester United-ikonen sågar van Gaals taktik

1 av 2 | Foto: AP
Paul Scholes, här tillsammans med Ryan Giggs, hade en del att säga om Uniteds insats i CL.

Manchester United fick med sig en poäng från mötet mot CSKA Moskva.

Men röster höjs över det tråkiga spel United levererar.

– Det finns ingen kvalité, ingen rörelse. Spelarna springer inte, säger United-ikonen Paul Scholes.

Anthony Martial hamnade i händelsernas centrum i Manchester Uniteds möte borta med CSKA Moskva i går.

Först orsakade han straffen som gav ryssarna ledningen innan han satte kvitteringen i matchminut 65 som betydde 1–1.

– Det var en dum reaktion från Martial, men det händer ibland och vi är alla bara människor, sa Louis van Gaal efter matchen om handsen som föranledde CSKA:s straff.

"Spelarna springer inte"

En poäng borta mot Pontus Wernblooms klubb sätter United i ett gynnsamt läge att avancera till åttondelsfinalerna när tabellen vänder om två veckor.

Men Manchester United-ikonen Paul Scholes, med 20 säsonger i klubben, är inte imponerad över det spel United levererar för tillfället och riktar skarp kritik mot både spelare och managern Louis van Gaal.

– När du kollar på Uniteds trupp så finns det ingen kvalité, ingen rörelse. Spelarna springer inte, sa Scholes i BT Sports direktsändning i går.

Kritiserar van Gaals taktik

Managern Louis van Gaal har fått kritik för att ha förändrat Manchester Uniteds spel till ett lag med stort bollinnehav och lågt tempo – något Manchester United-ikonen inte gillar.

– Är det här sättet de är tillsagda att spela? Det är säkerhetsspelande över hela planen. Jag kan inte komma på en enda passning in till Rooney.

– Du har mittfältare som kan löpa i Ander Herrera, Jesse Lingard och Antony Martial. Passa in bollen till Rooney och spring, men inte en enda av dom tänker ens tanken på att springa, tycker Scholes.