Ribery: ”Van Gaal är en dålig människa”

Publicerad 2015-04-08

Bayern Münchens stjärna Franck Ribery hade Van Gaal som tränare under två säsonger. 

I en intervju med goal.com berättar fransmannen om den tiden och han är inte nådig i sin kritik.

– Van Gaal var en dålig människa, säger Ribery.

Mellan 2009 och 2011 tränade Louis Van Gaal Bayern München. Precis som nu fanns fransmannen Franck Ribery då i laget. I en längre intervju med goal.com berättar 32-åringen om sin relation med tränaren. 

– Redan det första mötet med honom var förgiftat. Som professionell spelare tappar du ditt självförtroende. Han gör bra saker på planen men utanför var han en dålig människa. Vår relation var förstörd.

”Det var en börda”

Ribery har tillhört den tyska storklubben sedan 2007 men han berättar att Van Gaal gjorde att han var nära att lämna klubben.

– Det var en börda. Många klubbar försökte övertala mig att flytta: Real Madrid, Barcelona, Juventus, Chelsea, Manchester City. Jag började fundera över vad som var bäst för min framtid. Jag tror att det är mänskligt.

Under van Gaals ledning vann Bayern München ligan och cupen säsongen 2009-2010. Men Ribery berättar att han aldrig kände sig trygg i holländarens sällskap.

– Hans tanke var att inte bry sig om spelarens namn alls, du behöver inte stjärnor, alla behövde bevisa hur bra de var igen.