”Som en senator – väl värd sin trofé”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så hyllas Zlatan i franska pressen i dag

Zlatan Ibrahimovic kan till morgonkaffet njuta av höga tidningsbetyg och fina hyllningar i dag.

”En enorm Zlatan bör ha tystat sina belackare”, skriver exempelvis Paristeam efter svenskens hattrick mot Saint-Etienne.

Zlatan Ibrahimovic har fått utstå kritik för sin insats i toppmötet med Marseille i helgen. Trots att PSG vann den matchen 3-2 och svensken var inblandad i två av målen har han den franska pressen sett till att han fått veta att han lever de senaste dagarna.

När PSG avancerade till final i franska cupen i går kväll genom att besegra Saint-Etienne 4-1 var det Zlatan som stod för tre av målen och en rejäl uppvisning.

Och de franska tidningarna fylls i dag med hyllningssånger till PSG-stjärnan – som får höga betyg

”Utan tvekan effektiv, svensken gör verkligen ont. Börjar med att göra sitt 100:e mål för klubben genom straff. Sedan leker han bort Ruffier (målvakt Saint Etienne) för mål 101 och på tilläggstid kommer mål 102. Väl värd sin lilla trofé på slutsignalen”, skriver Maxifoot och delar ut betyget 8,5 på en tiogradig skala.

Hävdar revansch

Le Parisien nöjer sig med en åtta men håller inte igen med de fina orden.

”Som en senator sätter han straffen och sedan radar han upp ytterligare två mål med varierande grad av inspiration. De två senare höll dock hög klass”.

Det högsta betyget återfinns i l'Equipe som delar ut en nia med motiveringen:

”Det kändes omedelbart att svensken var fast besluten om att ta revansch för Marseille-matchen. Han lyckades också genom ett imponerande hattrick”.

”Förödmjukat ansikte”

Paristeam nöjer sig med 8,5 för svensken, och ömmar för Saint-Etienne-målvakten Stéphane Ruffier:

”Det var väntat egentligen. Han gör sitt 100:a mål på straffspark, träffar stolpen och fullbordar ett hattrick. Det andra målet är ett mästerverk, ett förödmjukat ansikte i Ruffier. En enorm Zlatan bör ha ha tystat sina belackare”.

Frågan är hur långvarig Zlatans glädje blir dock. I dag levererar den franska ligan domen mot svensken för utbrottet mot Frankrike. Han riskerar fyra matchers avstängning.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.