”Mot Hammarby är det dags för en derbyseger”

Av: Michael Wagner, Stefan Alfelt

Publicerad:

Ny förlust - men Dif ger inte upp guldstriden

BORÅS. Guldtåget har inte gått än, menar Djurgården.

Men för att hoppa på det igen krävs något de inte klarat av på tre 08-försök i år.

– Mot Hammarby är det dags för en derbyseger, säger Kerim Mrabti.

Foto: Bildbyrån

Mittfältaren kunde ha fört in Djurgården i matchen mot Elfsborg efter 27 minuter. Men Mrabtis straff räddades av Kevin Stuhr Ellegaard.

– Jag tycker det var en bra straff, men en ännu bättre räddning. Det är inget för mig att grina över. Normalt sätter jag nio av tio straffar, säger han.

Djurgården är efter 0-2-förlusten fem poäng efter IFK Göteborg.

Nästa uppdrag, Hammarby.

– Den blir väldig viktig. Det är ett derby och vi har inte vunnit något av dem i Stockholm i år. Bara för att vi har förlorat två matcher har vi inte tappat formen totalt. Vi är fortfarande starka mentalt.

– Det svänger fort om den här allsvenskan med lag som vinner två, förlorar två och kommer tillbaka. Det är tätt och den här serien är inte klar. Vi kan fortfarande vara med där uppe, säger Mrabti.

”Säger själv att det stör honom”

Tränaren Pelle Olsson:

– Jag tror fortfarande att det är de här tio omgångarna som är kvar som avgör. Inte att vi förlorade i dag och i måndags.

Ett problem är att Nyasha Mushekwi inte öser in mål som han gjorde i början av säsongen.

– Klart att motståndarna blockar ytorna han vill komma åt. Han var en okänd figur när han kom in i våras. Han kommer att göra mål igen. Om han spelar kvar. Det är det som är problemet. Att hans tillvaro är osäker, säger Pelle Olsson.

– Så är det för alla människor som inte vet vad som väntar. Är man varslad på jobbet har man inte fokus riktad perfekt. Jag kan inte säga att han har gjort något dåligt jobb, men däremot säger han själv att det stör honom.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.