Här gör John Carew debut som gangster

Publicerad:
John Carew som vi är vana att se honom.
Foto: AP
John Carew som vi är vana att se honom.

FOTBOLL

John Carew är nästa fotbollsstjärna att ta för sig i filmbranschen.

I förra veckan festade han med filmstjärnorna i Cannes inför sin norska spelfilmsdebut som engelsktalande gangster i ”Hövdinger”.

Poster till Carews nya film.

John Carew fortsätter att etablera sig i filmbranschen. Nu har den förre fotbollsstjärnan gjort debut på vita duken men gangsterfilmen ”Hövdinger”. Filmen, som är Carews norska spelfilmsdebut och regisseras av av Irasj Asanti, har premiär i sommar.

Och det verkar som att Carew gör det mesta av sin nya karriär. Enligt Asanti var den gamle anfallaren på filmfestivalen i Cannes förra veckan för att festa med filmstjärnorna.

– John visade trailern för Antonio Banderas och han gillade den väldigt mycket! säger Asanti till norska VG.

”God hjälp”

Carew spelar en engelsktalande gangster i filmen och har inga problem med språket efter sina år som fotbollsspelare i Premier League. Han har också studerat yrket.

– Ja, jag har läst en del böcker och gick på lektioner. Och så har jag fått många privattimmar med bra lärare. Om jag bara plockar upp 10-15 procent av de lär ut är det till god hjälp, sa Carew till VG vid inspelningen.

Zlatan går samma väg?

Carews gamle nemesis Zlatan Ibrahimovic ryktas också vara på väg att ge sig in i filmbranschen efter fotbollskarriären. Svenske stjärnregissören Roy Andersson sa för en månad sedan att han kan se Zlatan göra just gangsterfilmer och thrillers.

Carew och Zlatan hade i tio år ett mer eller mindre skämtsamt bråk varandra emellan, som började med den klassiska Zlatan-kommentaren ”Det John Carew gör med en fotboll, gör jag med en apelsin”.

Sedan tidigare har fotbollsikoner som Vinnie Jones, Frank Lebeouf och Eric Cantona haft stora framgångar i filmbranschen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.