Wernbloom: ”Känner mig färdig med landslaget”

avStaffan Dickson

Foto: Thanassis Stavrakis / TT / NTB Scanpix

Pontus Wernbloom, 31, sänkte Lyon i Europa League och är för närvarande en av de formstarkaste svenskarna i Europa.

En comeback i Blågult är dock inte aktuell.

– Jag känner mig färdig med landslaget, säger han till Eurosport.

Pontus Wernbloom tackade för sig i landslaget efter EM i Frankrike sommaren 2016. Trots att Sverige nu slagit ut Italien i playoff och kvalificerat sig till sommarens VM i Ryssland har han aldrig ångrat sitt beslut.

– Jag var jätteglad för deras skull, det var en riktig bragdinsats. Satan vad de krigade, det var helt sjukt, säger Wernbloom till Eurosport och fortsätter:

– Jag tror att jag är av de som spelar mest av alla svenskar i Europa. Det är påfrestande. Man ska inte sitta här och gnälla, men nu har man några dagar då man kan ta det lite lugnt och umgås med familjen innan man börjar träna igen, så för mig har det varit kanon. Jag känner mig färdig med landslaget.

Känner sig som anfallare

Wernbloom har under sin karriär framför allt spelat central mittfältare, men på sistone har han använts i en rad olika positioner i sitt klubblag CSKA Moskva.

När Wernbloom satte det avgörande målet i returmötet mot Lyon i Europa League gjorde han det som anfallare. I den första matchen hade han spelat mittback.

– Nu känner jag mig som anfallare faktiskt. Jag har spelat mycket anfallare på sistone. Man måste ha ett annorlunda mindset när man spelar, man måste bli lite mer ego än man är som mittfältare. Det är väldigt mycket press att spela anfallare, det tänker man inte alltid på när man spelar på mittfältet, eller back, som jag också gjort. Man ska göra mål, och gör man inte mål är man inte vatten värd, säger Wernbloom till Eurosport.

Wenblooms CSKA Moskva möter på torsdagskvällen Arsenal i den första kvartsfinalen av två i Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM