Fina gesten av Ronaldo efter de hårda orden

avErik Karlsson

Gianluigi Buffon var rasande efter att Cristiano Ronaldo fått tillfälle att avgöra CL-kvarten på straff i sista minuten.

Men nu sprids bilder på hur de båda stjärnorna förenas i en kram i mixade zonen efteråt i det som troligen var deras sista möte.

”Gentlemän!”, skriver journalisten Alexandre Ruiz.

Real Madrid skulle bara promenera hem CL-kvarten mot Juventus efter 3–0 på bortaplan.

Men det hela förvandlades till ett osannolikt drama som stod exakt lika när lagen gick in i den tredje övertidsminuten – och Real Madrid fick straff.

Buffon blev rasande och utvisad och Ronaldo dammade upp straffen i krysset.

– Det är uppenbart att du inte har något hjärta, utan snarare en soptunna i bröstet. Om du inte har karaktär att vara på en sådan här plan och arena, så borde du sitta på läktaren med din fru och dina barn och dricka sprite och äta chips, dundrade Buffon i riktning mot domaren.

– Jag förstår inte vad de protesterar mot. De knuffar Lucas Vazquez bakifrån. Om de inte gör det blir det mål där, svarade Ronaldo.

Sannolikt sista mötet

Men de två stjärnorna var i alla fall inte arga på varandra. Efter att känslorna lagt sig förenades de i en kram och en kindpuss i mixade zonen. På ett klipp som fått spridning i sociala medier ser man hur Cristiano Ronaldo ber om ursäkt och avbryter en intervju som Buffon gör för att ge honom en kram, en kindpuss och säga hej då efter det som troligen var de två giganternas sista möte på högsta nivå.

”Fantastisk kram mellan Gigi Buffon och Cristiano Ronaldo i mixade zonen”, skriver Juventus-kontot Spazio J.

”Gentlemän”, skriver journalisten Alexandre Ruiz.