Djurgårdens sköna premiär – bortaslog Östersund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Marcus Danielson fick chansen från start när Jonas Olsson och Jacob Une Larsson saknades.

Och han tog den.

Nu vill matchhjälten starta hemmapremiären.

– Özcan får problem att ta ut laget nästa match, säger han.

Djurgården hamnade i något av en backkris inför den allsvenska premiären mot Östersund. Jonas Olsson var skadad sedan tidigare och timmarna före match meddelades att inte heller Jacob Une Larsson kom till start på grund av sjukdom.

Djurgården fick därmed ställa upp med ett helt nytt mittbackspar i Niklas Gunnarsson och Marcus Danielson.

Det blev succé.

Danielsson, som kom till Djurgården från Sundsvall inför säsongen, blev stor hjälte i premiären när han satte matchens enda mål i den 14:e minuten efter en lyckad hörnvariant.

– Vi hade pratat om att vi skulle ta en kort hörna och jag skulle komma på bortre så det blev helt perfekt där. Det kanske var deras spelare som touchade den så det tackar vi för, säger segerskytten.

Hyllades stort

Efter matchen hyllades Danielson av både tränare och lagkamrater.

– De visar att Jonas och Jake kanske inte får det så himla lätt nu. Det är en bra konkurrens vi har, säger Kerim Mrabti.

Özcan Melkemichel:

– Danielson har inte spelat så mycket och kom ganska sent. Han visar redan upp det fina spelet, stor cred till honom. Niklas (Gunnarsson) är en spelare som är lätt att spela med, det har han visat oavsett om han spelat med Une eller Jonas.

Danielson är inne på samma spår som Mrabti och har siktet inställd på att peta Jonas Olsson eller Une Larsson till nästa match.

– Ja, det är mitt mål. Jag vill ta mig in i startelvan och visste när jag kom hit att det var en tuff konkurrens men det var en sådan utmaning jag letade efter också. Att behöva prestera varje träning och varje match för att få spela. Förhoppningsvis spelar jag nästa helg också, säger han.

Vem ligger mest risigt till, Olsson eller Une Larsson?

– Det ska inte jag svara på.

Djurgården fick försvara sig stora delar av matchen, men hade också en del vassa kontringslägen. Bästa chansen att öka på till 2–0 hade Mrabti när han tog en jätteledning och spelades fram av Kadewere, men avslutet gick utanför.

”Vet inte hur den inte gick in”

Östersund hade ett stort tryck mot Djurgården, speciellt i slutet, men lyckades aldrig spräcka nollan. Djurgården stod för ytterligare en stark defensiv insats och Andreas Isaksson kunde skriva upp en ny nolla i protokollet.

– Det är en bra defensiv insats, kanske inte den bästa offensiva. Vi är väldigt bra kollektivt tillsammans som lag. Den defensiva insatsen är kanske prio ett i dagsläget och det har gynnat oss väldigt bra. Men det är svårt att säga om vi är guldkandidater eller om Östersund är det. Det är 29 matcher kvar, säger Mrabti.

Hur stora växlar kan man dra av den här segern?

– Inför förra året fick vi in många bra spelare och det blev en stor hajp och lite press. Men jag tycker att vi har ett bra år nu och har haft Özcan ett år och spelarna som har kommit in har varit helt fantastiska.

Östersunds tränare Graham Potter tyckte att Djurgården vann rättvist.

– Vi började ganska bra. Det blev ett litet bakslag efter deras mål men jag tyckte att vi var ganska stabila utan att skapa så mycket. Vi hade en från kanten som jag inte vet hur den inte gick in, säger han och fortsätter:

– Det är inte lätt för oss att skapa chans efter chans men vi försökte i första framför allt. I andra tycker jag att de kommer ut bättre än oss. Vi var lite sårbara för vi ville få in kvitteringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.