Domare nedslagen av en spelare

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

En division 6-match i Uppsala fick ett tråkigt slut.

Polisen har bekräftat för tidningen UNT att en domare blev misshandlad av en spelare.

– Han var helt däckad i en halv minut. Han spottade blod, säger ett vittne till Sportbladet.

På söndagseftermiddagen blev en fotbollsdomare misshandlad i Uppsala. Domaren dömde en division 6-match när han blev attackerad av en spelare.

Polisen har bekräftat händelsen för Upsala Nya Tidning.

– Vi fick in samtal om att domaren blivit misshandlad av en spelare under pågående match. Vi har en patrull på plats men jag har i nuläget inga mer uppgifter om händelsen, säger Stina Hård Af Segerstad, RLC-befäl vid Polisen region Mitt, till UNT.

”Någon har blivit nedslagen”

Polisen har bekräftat att domaren blev medvetslös efter händelsen.

”Domaren blev medvetslös av misshandeln och fördes till sjukhus med ambulans. Spelaren, född 1987, är nu misstänkt för misshandel och förhördes av polis på plats”, skriver polisen.

Sportbladet har varit i kontakt med ett vittne till händelsen.

– Vi började närma oss slutet av matchen, vi låg under med 1–2. Det hade varit mycket tjafs och skrik i det andra laget under hela matchen. Sedan gör vi 2–2 i sista minuterna. Då tappar deras målvakt kylan och springer fram och säger till domaren att han tycker att det är ett offsidemål. Det blir huvud mot huvud och domaren ger målvakten rött kort. Då får domaren en käftsmäll och däckas i en halv minut, säger vittnet.

”Han hade minnesluckor”

– Han var helt däckad, spottade blod och så. Jag var först där och vände han till framstupat sidoläge. Först visste han inte vad som hade hänt, han hade minnesluckor. Men när han vaknade till så visste han att han var domare.

Polis och ambulans kom till platsen för att få ordning på situationen.

– Vi har en spelare i vårt lag som är läkare, han misstänkte att domaren hade fått en hjärnskakning, säger vittnet.

Sportbladet har sökt domaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Fotboll