United-seger när Matic debuterade

FOTBOLL

Supercupfinal mot Real Madrid om sex dagar.

Då vann Manchester United sin sista träningsmatch för säsongen.

Laget slog Sampdoria med 2–1 när Nemanja Matic gjorde debut.

Manchester United har gått starkt under försäsongen. Efter Europa League-titeln i Stockholm i slutet av maj har laget vunnit sex av sju träningsmatcher, den senaste mot Sampdoria på onsdagskvällen.

Henrikh Mkhitaryan nickade in 1–0 redan i den tionde minuten efter en snabb omställning, innan Dennis Praet kvitterade för Sampdoria, som slutade på tionde plats i Serie A i fjol, i 63:e.

United fick dock sista ordet genom Juan Mata.

”Saknades igen”

Spanjoren tryckte in 2–1 i 81:a fint framspelad av Anthony Martial, i en match där Victor Nilsson Lindelöf byttes ut med kvarten kvar.

Svensken var nära att göra ett självmål i första halvlek, men utsattes annars inte för några större prövningar.

Efteråt fick han än en gång en gnutta kritik från engelska medier.

”Lugnet han är tänkt att bidra med i försvaret saknades igen”, skriver Manchester Evening News, som gav mittbacken sex av tio i betyg.

”Gjorde nästan ett självmål och ser fortfarande ut att försöka hitta rätt i United”, skriver Mirror, som ger svensken en femma.

De flesta rubrikerna handlade dock om att Nemanja Matic gjorde debut i United-tröjan sedan han anslöt från Chelsea i måndags.

”Behöver mer tid”

– Jag är nöjd, men behöver mer tid för att komma in i det 100 procent. Jag gjorde mitt bästa, hoppas laget är nöjt med min insats, säger Matic i Viasat.

På tisdag börjar allvaret för United. Då reser laget till Skopje för att göra upp om titeln i Supercupen med Real Madrid.

Fem dagar senare, den 13:e, inleder United ligaspelet hemma mot West Ham.

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
ARTIKELN HANDLAR OM