Klart: Aidoo lämnar Bajen – klar för Genk

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Aidoo lämnades utanför truppen mot Elfsborg, nu står det klart att han lämnar.
Foto: Bildbyrån
Aidoo lämnades utanför truppen mot Elfsborg, nu står det klart att han lämnar.

Då var det officiellt.

Mitt under Hammarbys hemmamatch mot Elfsborg blev det klart att Joseph Aidoo lämnar ”Bajen” för belgiska Genk.

– Det här är ett kvitto på att vi har en god utvecklingsmiljö i Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

För tre dagar sedan kunde Sportbladet avslöja att Joseph Aidoo lämnar Hammarby för belgiska Genk till en kostnad på runt tolv miljoner kronor.

Nu har övergången bekräftats för den 21-årige mittbacken.

Mitt under Södermalmsklubbens allsvenska möte med Elfsborg på Tele2 arena utannonserade Hammarby på sin hemsida att affären är klar.

– Joseph har haft en mycket fin utveckling i Hammarby och vuxit ut till en försvarsspelare av hög kvalitet. Han har gjort stor nytta för klubben under sin tid här och vi är glada för Josephs skull att han fått ta det här steget ut på kontinenten, säger Jesper Jansson och fortsätter:

”Så här vi vill jobba”

– Det här är ett kvitto på att vi har en god utvecklingsmiljö i Hammarby, och det är på det här sättet vi vill jobba med unga spelare – att utveckla dem och sälja dem vidare till större klubbar.

Totalt blev det 27 matcher i allsvenskan för Aidoo.

Ghananen tog en fast plats i ”Bajens” startelva förra säsongen då han gjorde succé bredvid David Boo Wiklander i mittlåset.

Nu kan det i stället bli en gammal djurgårdare som blir spelarens nya radarpartner i form av Omar Colley som spelar i Genk sedan förra sommaren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.