Blåstes på 100 milj kr: ”Var nära bankrutt”

Inte fått tillbaka pengarna: ”Inte sett en krona”

avMartin Tolén

Publicerad:
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Sven-Göran Eriksson blåstes på 100 miljoner kronor av sin ekonomiske rådgivare Samir Khan.

Pengar den svenske fotbollstränaren fortfarande inte sett röken av.

– Jag var tvungen att sälja allt jag hade, säger ”Svennis” till Expressen.

För lite drygt två veckor sedan fick Sven-Göran Eriksson, 69, sparken från kinesiska Shenzhen och står utan jobb.

Svensken, som uppges ha tjänat 40 miljoner kronor om året i Kina, har tidigare även berättat om sina ekonomiska bekymmer.

Redan 2013 stämde han sin tidigare ekonomiska rådgivare Samir Kahn efter att Kahn, enligt ”Svennis” utsago, blåst honom på över 100 miljoner kronor.

– Jag har aldrig hatat någon i mitt liv. Jag tror inte att jag har många fiender men jag hatar Samir Khan. Man kan inte behandla människor så som han gjort. Jag känner mig sviken, arg och besviken eftersom jag litade på denna man i många år, sa Svennis då.

”Var nära bankrutt”

Svennis vann sedan den efterföljande rättegången.

Men pengarna har fortfarande inte kommit åter, berättar den 69-årige fotbollstränaren för Expressen.

– Han blev konkursförklarad, jag tror fortfarande att han är i konkurs. Om han fick fängelse eller inte vet jag inte, men det var inte länge i så fall. Jag har inte sett till en krona, säger han till tidningen.

Och situationen satte den förre engelske förbundskaptenen, som nu flyttat hem till Björkefors herrgård (strax utanför Sunne), i ekonomisk knipa.

– Jag var nära bankrutt och hade inte råd att betala mina räkningar. Jag var tvungen att sälja allt jag hade. Herrgården blev dock aldrig såld, så på det sättet kan man ju säga att jag ändå hade pengar, i fastigheten.

Publicerad: