”Jag vill aldrig mer tänka på det här”

Aly Keita talar ut om attacken på Stadsparksvallen

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Knappt ett år har gått sedan Aly Keita blev nedslagen i mötet med Jönköpings Södra på Stadsparksvallen.

Först nu väljer Östersunds målvakt att tala ut om händelsen.

– Jag tänkte börja slåss tillbaka. Men då kom tankarna på barnen, säger spelaren till OSD Sport.

En helt vanlig allsvensk omgång förvandlades till en tragisk historia för alla inbladade förra året den 15 augusti.

Med bara ett par minuter kvar av matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund sprang en 17-åring in på planen från ena kortsidan och attackerade målvakten Aly Keita som fick ta emot slag mot huvudet.

Nu talar den 30-årige burväktaren ut om händelsen för första och enda gången med, med undantag för några kommentarer direkt efter rättsprocessen.

– Någon i publiken skrek och jag kände att det var något speciellt som höll på att hända. Det hade varit helt tyst från den platsen under hela matchen. Jag tittade mig om och såg att en person kom emot mig. Ganska snabbt insåg jag att han inte kom in för att hälsa, berättar Keita i en intervju med OSD Sport och fortsätter:

– När han hoppade på mig så tänkte jag börja slåss tillbaka. Men då kom tankarna på barnen. Jag visste att familjen såg matchen och jag ville inte att fyraårige Milan skulle se pappa bråka.

”Nu har jag satt punkt”

Keita berättar hur skärrad han var efter händelsen men avslöjar samtidigt att chocken släppte när han fick höra att gärningsmannen bara var 17 år.

– Jag har jobbat med ungdomar i Västerås och jag har själv gjort misstag då jag var ung. Jag kunde inte gå omkring och vara arg på ett barn, säger Keita som senare mötte planstormaren i tingsrätten.

– För mig var det viktigaste att han skulle be om ursäkt och det gjorde han under rättegången. Det kändes bra.

OSD SPORT: Varför har du under nästan ett års tid inte velat prata om attacken?

– Jag har helt enkelt inte känt att jag har velat det. Jag vill blicka framåt i livet och aldrig mer tänka på det här. Den här intervjun är den första och den sista som jag gör när det gäller den här händelsen. Nu har jag satt punkt.

17-åringen dömdes till slut för misshandel och falskt larm, efter ett uttalat bombhot mot Stadsparksvallen. Han fick ungdomstjänst i 90 timmar och tvingades betala 10 500 kronor i skadestånd.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM