Blågula stjärnornas beslut om framtiden

Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Lotta Schelin och Caroline Seger.
FOTBOLL

MALMÖ. Lotta Schelin och Caroline Seger är positiva till en fortsättning i landslaget.

Stjärnorna har givit Peter Gerhardsson klartecken inför kommande VM-kval.

– Det känns som en nytändning med en ny förbundskapten, säger Caroline Seger till Sportbladet.

Sommarens fotbolls-EM tog slut redan i kvartsfinalen för Sverige. Holland slog ut Sverige på väg mot guldet.

Efter förlusten var flera av Sveriges veteraner osäkra på sin framtid i landslaget.

Men när Sportbladet träffar Rosengårdsspelarna Caroline Seger och Lotta Schelin drygt två veckor efter det bittra slutet är båda positiva till en fortsättning.

Seger: Han blev glad

Både mittfältaren Caroline Seger, 32 år, och anfallaren Lotta Schelin, 33, har talat med nye förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Jag har talat med Peter och jag har sagt att om han tycker att jag passar in i hans tänk är jag tillgänglig. Han blev glad, sen får vi se när han tar ut truppen…, säger Caroline Seger.

– Vi har haft en första kontakt och ja, jag har sagt att så länge jag spelar och är frisk i klubblaget är jag öppen för att fortsätta. Så länge jag spelar på klubbnivå har jag svårt att säga att jag skulle tacka nej till att spela i landslaget., säger Lotta Schelin.

Peter Gerhardsson kommer att presentera sin första trupp den 28 augusti för VM-kvalmatchen mot Kroatien den 19 september.

Caroline Seger är nyfiken på vad Peter Gerhardsson och hans assisterande kollega Magnus Wikman kommer att sätta för prägel på landslaget.

– Nu har man spelat i landslaget i tolv år och under tiden haft Pia (Sundhage) och Thomas Dennerby som haft lite samma fotbollstänk. Utan att känna Peter så väl tror jag att han och Magnus, som jag känner en del sedan tidigare, har ett litet annat tänk kring hur de ser på fotboll. Det är framförallt är det som känns spännande, att få vara med och se vad de kan göra. Sen förstår jag också att ett landslag inte är ett klubblag, säger Caroline Seger.

”Intressant och kul”

Lotta Schelin:

– Utan att värdera det som har varit är man alltid nyfiken och vill se vart det bär och vad en ny spelartrojka vill. Det känns intressant och kul.

VM spelas i Frankrike 2019. Lotta Schelins kontrakt med Rosengård sträcker sig över hösten 2018, Caroline Seger – som nyss skrev på för klubben efter en tuff tid i franska Lyon – har avtal till 2019.

Om stjärnorna är med hela vägen fram till mästerskapet får bli en senare fråga.

– Jag tycker att det är långt bort. Det är svårt att sia om det, kroppen ska kännas bra och motivationen ska fortsätta vara som den är i dag. Man ska vara sugen och tillräckligt bra, säger Caroline Seger och fortsätter:

– Peter var tydlig med att det viktigt att de spelare som ska vara med presterar. Han kommer ta ut den trupp han anser är i form och bäst passar för uppdraget. Det tycker jag är sunt.

Lotta Schelin var under sitt samtal med Peter Gerhardsson noga med att påpeka att hon inte kan se så långt fram som sommaren 2019.

Så Peter Gerhardsson avkrävde dig inget löfte om spel över VM..?

– Nej, vilket också känns naturligt…

Men de svenska fansen kan få se dig i landslagströjan igen i kvalet i alla fall – om Peter Gerhardsson vill?

– Ja, exakt.

Schelin om framtiden – efter EM-uttåget 02:10

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM