Zlatan flörtar med svenska landslaget

Av: Mattias Karlsson, Michael Wagner, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Andersson tar ut en ny landslagstrupp under onsdagen.

Zlatan Ibrahimovic flörtar med landslaget på sociala medier.

”Long time no see”, skriver 39-åringen till en bild med landslagströjan, nummer 10 och kaptensbindeln.

Sverige ska spela tre matcher inom en vecka, efter en träningslandskamp mot Danmark väntar Kroatien och Frankrike i grupp A i Nations League.

Zlatan Ibrahimovic späder nu på spekulationerna om en återkomst i det svenska fotbollslandslaget.

Den nu 39-årige Milan-anfallaren har inte spelat i landslaget sedan EM i Frankrike 2016 med Erik Hamrén som förbundskapten.

”Ganska tydlig”

Den svenska landslagschefen Stefan Pettersson säger till Sportbladet att han inte har haft någon kontakt med Zlatan Ibrahimovic den senaste tiden.

– Nej, det har jag inte, säger han.

Stefan Pettersson har inte tagit del av Zlatans utspel på sociala medier men konstaterar att det var just ”Long time no see”, längesedan de sågs.

– Ja, det var det ju.. Men vi har inte tid att lägga energi att lägga på detta. Det är Janne (Andersson förbundskapten) som har det sportsliga ansvaret och hans ståndpunkt kring den här frågan har väl varit ganska tydlig, säger Stefan Pettersson som konstaterar att den svenska anfallaren tidigare tackat för sig i landslaget.

Följer Zlatan

Följer landslagsledningen Ibrahimovic framfart i Italien?

– Skulle vi inte göra det skulle andra tala om det för oss ...

Enligt uppgifter till Sportbladet har inte heller Milan fått några samtal eller signaler från Svenska Fotbollförbundet om Zlatan Ibrahimovic.

Succé i Milano

Under hösten har Zlatan Ibrahimovic gjort succé i italienska Serie A, han toppar skytteligan med sju mål på fyra ligamatcher.

Efter den spektakulära cykelsparken borta mot Udinese på söndagseftermiddagen skrev också Zlatan Ibrahimovic på sociala medier: ”Why run when you can fly”.

Sverige spelar borta mot Danmark onsdag den 11 november samt hemma mot Kroatien lördag den 14 november och borta mot Frankrike tisdag den 17 november.

Sportbladet har sökt Janne Andersson, men han vill inte kommentera uppgifterna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.