Karl-Erik Nilsson om Zlatans Janne-kritik: ”Riktigt, riktigt illa”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Zlatan Ibrahimovic och Karl-Erik Nilsson.
Foto: TT
Zlatan Ibrahimovic och Karl-Erik Nilsson.

Zlatan Ibrahimovic har gjort flera utspel mot landslaget den senaste tiden. 

Nu uttalar sig svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson om kritiken mot Janne Andersson. 

– När vår störste spelare genom tiderna gör den här typen av utspel utan att ha någon fakta bakom är det riktigt, riktigt illa, säger han till GP

Så sent som i går förklarade Zlatan Ibrahimovic sitt senaste utspel med att han ville ”irritera Sverige”. Tidigare har stjärnan bland annat riktad hård kritik mot Janne Andersson efter att förbundskaptenen valt att bänka Dejan Kulusevski i Nations League-mötet med Frankrike.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev Ibrahimovic på Instagram.

”Jäkligt orättvist”

Två månader senare är Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson fortfarande upprörd över Zlatans kommentar.

– Någonstans är det en spegling av det gigantiska intresse som finns för fotbollen. Det är inte bara han som tycker till om vad vi håller på med. Nästan varenda människa har en uppfattning, sedan har han en egen uppfattning. Men det är klart att när vår störste spelare genom tiderna framför den här typen av utspel utan att ha någon fakta bakom så är det ju riktigt, riktigt illa och jag är fortfarande oerhört besviken över den typen av utspel, han till Göteborgs-Posten och fortsätter:

– Jag känner Janne och hans värderingar väl. Det som det svenska landslaget gjorde i VM efter det som hände med Jimmy Durmaz har väckt respekt i hela fotbollsvärlden. Är det någonting som europeiska klubbledare eller fotbollsledare noterade efter det var det hur föredömligt de tyckte att den svenska landslagsledningen hanterade det här. Sedan att få den typen av anklagelser … det känns jäkligt orättvist.

Ordföranden svarar också på uppgifterna i Olof Lundhs bok om att Ibrahimovic ”söndrat och härskat” i landslaget.

– Ingen spelare som har framfört sina synpunkter och som har varit mest i den här miljön har verifierat den bild som beskrivs i boken. Det är tillräckligt för mig att konstatera att de som har varit föremål för det här har inte upplevt det på det sättet, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.