Serie A

Kysste rivalens klubbmärke inför stormötet

Av: 

Makoto Asahara

Arturo Vidal.
Arturo Vidal.

FOTBOLL

Först kysste han motståndarnas klubbemblem under uppvärmningen.

Sedan gick Arturo Vidal ut och nickade Inter till seger i Derby d’Italia mot Juventus.

– Vi bevisade i dag att vi är med i kampen om ”scudetton”, säger den chilenske veteranen enligt Football-Italia efter 2–0-segern.

Den tuppkamsbeprydde Interslitvargen Arturo Vidal är en spelare som är van vid att skapa rubriker – om det så är på eller utanför planen.

Inför söndagens stormatch i Serie A mellan Inter och Juventus så skulle den hetlevrade chilenaren skapa rubriker igen.

På tv-bilder från uppvärmningen så kunde man se Arturo Vidal, som har ett förflutet i just Juventus, gå fram och hälsa på sin gamle lagkamrat Giorgio Chiellini. En hjärtlig kram vännerna emellan utbyttes, innan Vidal fick för sig att rikta en kyss mot Chiellinis bröst.

För att vara exakt rakt på Juventusemblemet som prydde Chiellinis uppvärmningströja.

”Nog ändå en slump”

Huruvida just emblemet eller Chiellini (eller en kombination) var den påtänkta mottagaren av kyssen ska låtas vara osagt. Likväl var det tv-bilder som väckte starka reaktioner på sociala medier samt skriverier i de italienska sporttidningarna.

– Det är ju lite udda. Men det är nog ändå en liten slump. Det får man ju hoppas om man håller på Inter, säger studioexperten Olof Lundh i C Mores sändning.

Vad gjorde Vidal väl när det var match då?

Jo, han svarade med att gå ut och ge Inter ledningen med en välplacerad nick i den tolfte matchminuten. Ett mål som 33-åringen därefter inte firade allt för vilt och glatt i respekt mot sin förra arbetsgivare.

Kulusevski inbytt

I den andra halvleken skulle ledningen utökas.

I en snabb omställning i minut 52 så rann Nicolo Barella igenom ett sovande Juveförsvar. Intermittfältaren gjorde inga som helst misstag när han helt fri dundrade in 2–0, rakt upp i nättaket.

Dejan Kulusevski inledde matchen på bänken för gästande Juventus men bytte sin i minut 58 när Andrea Pirlo gjorde ett trippelbyte i jakt efter att hitta tillbaka in i matchen.

Men varken svensken eller någon annan svartvitklädd lyckades ändra utfallet av stormötet.

På samma poäng som Milan

2–0 blev slutresultat. Enligt statistikbyrån Opta var det första gången som Inter besegrade Juventus med en nolla bakåt sedan april 2010, när Samuel Eto’o och Maicon ordnade segern.

2021 års seger innebar att Inter spatserade upp på samma poäng (40) som serieledande lokalrivalen AC Milan. Dock med en match mer spelad än deras rödsvarta granne.

– Det här ger oss självförtroendet att fortsätta kämpa, att tro på att vi kan vinna ”scudetton”, eftersom vi slog Italiens bästa lag under de senaste nio åren. Vi tror på att vi kan gå hela vägen, säger Vidal efter matchen enligt Football-Italia.

Juventus? De är nu hela sju poäng bakom Milanoduon, blott på en femte plats efter söndagens matcher.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

LÄS VIDARE

Asaharas tre tankar: ”Juventus förtjänade mer”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Fotboll

Arturo Vidal