AVSLÖJAR: Storaffären avblåst – stannar i Häcken

Daleho Irandust.
Daleho Irandust.

Det var på väg att bli allsvenskans största försäljning i vinter.

Men det blir ingen övergång för Daleho Irandust, 22, till Toulouse, enligt franska uppgifter som Sportbladet tagit del av.

– Det stämmer, säger Häckens sportchef Martin Ericsson.

Han har varit en av allsvenskans mest jagade spelare i vinter.

Trots att Daleho Irandust bara har elva månader kvar på kontraktet med den allsvenska tabelltrean har flera klubbar varit i budkrig med varandra för att få den offensiva mittfältaren till sig.

22-åringen har gjort tre A- och åtta U21-landskamper för Sverige och har spelegenskaper och en potential som värderas högt av internationella klubbar.

Men efter att ha läkarundersökts hos Toulouse i veckan har den tilltänkta transfern för 19 miljoner kronor – som skulle blivit vinterns största export inom svensk fotboll – fått en ny vändning.

Topplaget i Ligue 2. menar att Irandusts höftskada behöver opereras och att spelaren därmed blir borta i tre månader. Klubben ville ändå genomföra affären men under söndagen har Sportbladet nåtts av uppgifter från Frankrike att transfern är avblåst.

Om det sker på Toulouses eller Daleho Irandusts initiativ är oklart

– Jag kan bekräfta att det inte blir någon affär med Toulouse, säger Häckens sportchef Martin Ericsson kort till Sportbladet. Men några ytterligare detaljer kring det varken vill eller kan jag gå in på.

Med i budgivningen om Irandust har tidigare även varit Groningen och Dynamo Kiev. Båda klubbarna har uppgivits varit redo att betala det Häcken då har begärt, kring 15 miljoner kronor.

Vad händer med Daleho Irandust nu?

– Det ska han egentligen svara på själv. Vi räknar med att han blir kvar i Häcken och att inget händer i det här transferfönstret som stänger snart. Han har kontrakt med oss, säger Martin Ericsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.