Avslöjar: Billborn kommer att få sparken från Hammarby

Stefan Billborns dagar i Hammarby är räknade.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer han att få sparken oavsett om Bajen vinner cupfinalen eller inte.

Hammarby parkerar på en sjundeplats efter vårsäsongen som avslutades med en svag insats – och förlust – mot Kalmar på söndagen.

Tränaren Stefan Billborn är starkt ifrågasatt och många har menat att cupfinalen mot Häcken på söndag avgör hans framtid.

Men enligt Sportbladets uppgifter kommer inte ett cupguld att rädda kvar Billborn i Hammarby.

Enligt våra initierade källor kommer Billborn att få sparken och det är bara en fråga om när, om det blir före eller efter cupfinalen.

Han kommer i alla fall inte leda Hammarby efter EM-uppehållet.

Ifrågasatt av flera spelare

Förlusten mot Kalmar ska ha varit droppen för klubbledningen och Billborn har dessutom fått delar av spelargruppen emot sig.

På lagmötet på måndagsmorgonen ska Billborn, men också hans assistent Joachim Björklund, blivit ifrågasatt av flera spelare inför öppen ridå på ett möte där det ska varit högt i tak och spelarna också självkritiska.

Tidigare i dag publicerade Sportbladet en intervju med sportchefen Jesper Jansson där han svarade så här på frågan om Stefan Billborn tränar Hammarby efter sommaruppehållet?

– Vi har fullt fokus på cupfinalen nu. Jag vill återigen säga att vi gör allt det här som ett lag. Sedan blir det ett naturligt break efter cupfinalen med en utvärdering. Men vi spekulerar inte i något annat (än att Billborn är Hammarbys tränare).

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.