OBOS Damallsvenskan i fotboll

Klart: Häcken går ihop med Göteborg FC

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

På nyårsdagen avslöjade Sportbladet vad som skulle hända.

Nu är det klart att BK Häcken vill ta över Göteborg FC:s verksamhet.

– Det här vore det bästa för både BK Häcken och för Göteborgsfotbollen i stort, säger Häckens ordförande Anders Billström.

Det kommer inte finnas något lag som heter Kopparbergs Göteborg i damallsvenskan 2021. Däremot kommer Elin Rubensson, Pauline Hammarlund och de andra med största sannolikhet tillhöra BK Häcken.

För visserligen återstår några frågetecken att reda ut, men att det blir klubben på Hisingen som går samman med Sveriges bästa damlag är spikat.

Klockan 15 bekräftade klubbarna det som Sportbladet avslöjat.

”BK Häcken är den förening som vi menar har bäst förutsättningar att driva damfotbollen vidare mot nya nivåer, framtida stormatcher i Champions League samt nya titlar i allsvenskan” skriver Göteborg på sin hemsida.

Bronsman följer inte med

En viktig del i beslutet ska för Göteborgs del ha varit Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy, som bara är ett par år gammal. På det moderna området finns både konstgräs och naturgräs.

Om alla pusselbitar trillar ner på rätt plats är det som nu sker oerhört betydelsefullt för dam- fotbollen i Göteborg. När vi blir en del av Häcken-familjen säkerställer vi samtidigt kvalitet och framtid och ger våra spelare fantastiska möjligheter och förutsättningar att utvecklas. Jag är både stolt och lycklig över att vi förhoppningsvis kan ta det här steget inom bara ett par veckor, säger Peter Bronsman, ordförande i GFC till klubbens hemsida.

Bronsman kommer nu lämna klubben som han varit delaktig i under 17 år, även om han möjligen blir kvar som sponsor med sitt bryggeri.

”En bra grej för staden”

Det är inte ta om någon övergångssumma som Häcken ska betala, utan det ska röra sig om ett rent övertagande. Formellt förväntas beslutet klubbas igenom på Häckens extra årsmöte 27 januari – samt på Göteborgs ordinarie årsmöte dagen därpå.

”För så väl BK Häckens verksamhet som för Göteborgsfotbollen i stort, så behöver staden ett lag i damallsvenskan. Styrelsen föreslår att BK Häcken tar över Kopparbergs/Göteborg FC:s verksamhet och att klubben därmed får ett representationslag i Damallsvenskan som går in och arbetar efter samma sportsliga strategi som klubbens herrlag i Allsvenskan, med målsättningen att vara ett kontinuerligt topplag i svensk fotboll” skriver Häcken på sin hemsida.

BK Häckens herrar kom trea i allsvenskan 2020. Deras damlag spelade i division två.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bronsman: Jag vill inte ställa upp på det

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Kopparbergs/Göteborg FC

BK Häcken

Fotboll