Solskjaer om Lindelöf: ”Gjorde det bra”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

BRIGHTON. Victor Lindelöf var hårt ansatt inför mötet med Brighton.

Efter Manchester Uniteds sena seger tas svensken i försvar av Ole Gunnar Solskjaer.

– Jag tyckte att Victor gjorde det bra i dag, säger norrmannen.

Ole Gunnar Solskjaer håller med om att det inte var en rakt igenom perfekt insats av Manchester United borta mot Brighton.

Managern, som trots kritik från bland annat brittisk media valde att låta Victor Lindelöf starta bredvid Harry Maguire, var nöjd trots de två baklängesmålen och de många tillsläppta chanserna.

– Vi släppte till för mycket ytor och tillät alldeles för många crossbollar i dag. Det måste vi bli bättre på, säger Solskjaer.

Vad anser du om Victors insats och försvaret överlag?

– Det var strukturella misstag snarare än individuella. Jag tyckte att Victor gjorde det bra i dag.

Fem ramträffar

Av Brightons totalt elva målchanser i matchen var fem stycken ramträffar. Det är fler än något att Premier League-lag har haft sedan Opta började med sina mätningar säsongen 2003/2004.

Foto: John Sibley / TT

Särskilt många kom från Uniteds högerkant där Aaron Wan-Bissaka försökte täta till. Även han tas i försvar av Solskjaer:

– Aaron är en av de allra bästa försvararna, särskilt en-mot-en. Han kommer att bli bättre. Läget mot slutet, där behöver han understöd från andra spelare.

Manchester United vann matchen med 3–2 efter att ha tilldelats en straff för hands med bara sekunder kvar att spela. Bruno Fernandes var stensäker från straffpunkten.

– En fantastisk dag för oss, om än en smärtsam sådan. Vi får ta med oss att vi tryckte tillbaka dem gång på gång och spelade väldigt bra överlag, säger Brighton-tränaren Graham Potter.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.