Norrköpings kritik: ”Varit tyst länge nog”

Av: Malin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Pekings talang Isak Bergmann Johannesson varnas i matchen mot Djurgården.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Pekings talang Isak Bergmann Johannesson varnas i matchen mot Djurgården.

IFK Norrköping besegrade Djurgården på bortaplan och gick upp på andra plats i tabellen. 

Sedan riktade laget kritik mot domarkåren.

– Jag har varit tyst länge nog nu, säger tränaren Jens Gustafsson.

IFK Norrköping tog ledningen mot Djurgården redan efter fem minuter när Linus Wahlqvist klippte till och satte 1–0. Christoffer Nyman ökade sedan på till 2–0 i den andra halvleken.

Djurgården reducerade i slutet av matchen, men Norrköping tog tre nya poäng och ser ut att ha rest sig ur den långa svacka som laget varit inne i.

Efter matchen gav Jens Gustafsson en förklaring till den tunga tiden.

– Det är också viktigt att ta upp den typ av de bedömningar som vi fått mot oss och också fick idag. Jag tycker att vi fortfarande är kvar i en situation där bedömningsnivån har varit matchavgörande för oss. Den blev inte det i dag, men det stör fortfarande, säger tränaren.

”Man blir jävligt trött”

Gustafsson reagerade bland annat på att lagets 3–0-mål blev bortdömt för offside på Christoffer Nyman som låg ner i straffområdet.

– I dag tror jag att vi skulle få ett 3–0-mål godkänt och jag kan inte för mitt liv begripa den varning som Isak Bergmann Johannesson får som gör att han är avstängd nästa match. Det sker saker som jag har svårt att begripa och jag har varit tyst länge nog nu.

Norrköpingsspelarna håller med sin tränare.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Jens Gustafsson.

– Det är bara att kolla igenom alla målen vi släppt in. 50 procent av målen är domaren inblandad på något sätt. Klart att man är trött på det. Vi skulle ha haft 3-0 idag och då hade matchen varit helt död. Så det har varit några mål... Domaren har inte varit med oss, säger Linus Wahlqvist och fortsätter:

– Man blir jävligt trött på det. Det är okej om det blir någon gång per säsong, men när det är varje match så blir man jävligt trött på det. Men vad ska man göra... de är människor också.

”Vill inte kasta skit”

Simon Thern är inne på samma spår.

– Jag gillar inte att gå på domarna. De gör sitt bästa. Men det är klart att det är så in i helvete tröttsamt när man får mycket som studsar emot. Både prestationsmässigt själva men också straffar emot oss om inte är hands, mål som blir bortdömda utan att man vet varför. Inte ens motspelarna! Jag vill inte kasta skit på domarna men vi har haft många avgörande domslut emot oss.

Norrköping går efter seger upp på andraplats i tabellen, åtta poäng efter Malmö FF.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.