Fotboll

Örebros skräll – sänkte Malmö

Av: 

Emil Eiman Roslund

Robert Laul

FOTBOLL

ÖREBRO/STOCKHOLM. Superinhopp.

Slarv och straff.

Och spya.

Det gjorde att Örebro sänkte serieledande Malmö FF.

Hemma mot tabellettan Malmö tog Örebro sin andra raka seger i allsvenskan efter 3–2. Där öppningsmålet kom efter ett framtvingat tidigt byte.

David Seger ersatte Martin Broberg i den nionde minuten, och 44 sekunder senare satte han 1–0. Detta sedan Malmös mittback gett bort bollen, Deniz Hümmet kunde passa i djupled till Seger som säkert placerade in bollen i friläget.

– Jag var inte redo att komma in, man brukar ju hoppa in någon gång i andra halvlek. Det blev riktigt bra, jag hann knappt komma in på planen, jag hade inte värmt upp så bra heller. Och helt plötsligt var jag fri och då var det bara att lägga in den, säger David Seger till Dplay i halvtidsvilan.

Malmö kvitterade kort därefter genom Jo Inge Berget. Men sedan fick MFF nya problem. Lagkaptenen Anders Christiansen byttes ut skadad när mindre än halva första halvlek var avklarad. Och sedan kom nästa kalldusch för Malmö – med ett skott som styrdes via Oscar Lewicki ordnade Nahir Besara 2–1 till Örebro.

Johan Mårtensson spydde inför en frispark.

Straff direkt

Precis före paus blev det ett kort spelavbrott, för Johan Mårtensson i Örebros uppställda mur spydde i samband med en Malmöfrispark. Och en funktionär fick torka bort. Efteråt förklarade Mårtensson varför han kräktes under matchen.

– Jag har gjort det sedan 2009, så det är inga konstigheter. Inte varje match, i 80 procent av matcherna spyr jag, har strul med min magmun. Jag har gjort en sådan där gastroskopi, det var många år sedan. När jag blir trött och får mjölksyra, då har jag lätt för att få upp det, liksom, säger Johan Mårtensson.

Bör Tegnell få reda på det så han inte tror att det är något annat?

– Det är bara att säga som det är, det är ingen engångsföreteelse.

Tappar du energi på grund av det?

– Det gör jag ju, jag försöker få i mig lite i paus men det är svårt. Det funkar att spela men jag är ganska slut sista kvarten.

2–1 till Örebro inför andra halvlek – och direkt i den togs ett avgörande domslut. Erdal Rakip, som ersatte skadade Christiansen, i duell med Hümmet som föll ner i konstgräset. Straff till Örebro.

Besara sköt från elvameterspunkten, Marko Johansson slängde sig åt rätt håll men straffen för välslagen och 3–1 till hemmalaget.

Serieledaren skapade några chanser för att komma ikapp, men de flesta var utanför eller i stort sett rakt på ÖSK-målvakten Oscar Jansson. På tilläggstid reducerade Adi Nalic – men mer hann inte MFF få i målutdelning.

3–2-vinst till Örebro, som blev andra laget den här säsongen att besegra Malmö FF.


Premier League tillbaka! Expertens drag inför jackpott på Stryktipset
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Laul: Örebro sprang tills de spydde

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Örebro SK