Anel Ahmedhodzic

Malmö vann favoritmötet med Häcken

Stjärnan sågar underlaget

Av: 

Jonathan Nilsson

Petra Thorén

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

STOCKHOLM/GÖTEBORG. Anel Ahmedhodzic nickade in ledningsmålet när Malmö vann toppmötet med Häcken.

Sedan sågade han underlaget på Bravida arena.

– Det är inte fotboll, säger han om konstgräset.

Malmö har vunnit allsvenskan tre av de fem senaste åren och är favorittippade av experterna även i år. Lagets storstjärna Anders Christiansen håller dock inte med och pekade inför matchen ut Häcken som guldfavorit.

Men det var Malmö som knep alla tre poäng på Hisingen, och efter två omgångar är Häcken redan sex poäng efter MFF.

– Det är första gången jag inte sagt emot och tonat ner journalister utan sagt kör. För en gångs skull har vi sagt att vi tar gärna lite favorittips. Men vi kan säga att vi inte hanterat det jättebra, säger Häckens tränare Andreas Alm efteråt.

– Noll poäng och vi ska vara ett lag som förväntas utmana Malmö och vi är inte ens nära. Vi lär väl oss något av det, fortsätter han.

Sågar underlaget

Skåningarna vann med 2–1 trots att nye anfallsstjärnan Antonio Colak blivit sjuk och missade det tidiga toppmötet. Mittbacken Anel Ahmedhodzic, 22, var nöjd med lagets insats, men kritisk mot konstgräset efter matchen.

– Vi vinner tack var vår attityd och mentalitet. Även fast vi spelar på skitplast, som inte är fotboll, så vinner vi ändå, säger han till discovery+.

Han utvecklar resonemanget för Sportbladet:

– Det är inte fotboll. Det känns som en helt annan sport. Om vi ska ta svensk fotboll framåt borde alla spela på gräs. Vi får jobba extra på konstgräs, tänka mer på tillslag och hur vi ska spela. Det blir en helt annan grej än är vi spelar hemma.

Det var just Ahmedhodzic som gav Malmö ledningen då han smög upp vid bortre stolpen och nickade in 1–0 redan efter nio minuter.

– Jag märkte att det fanns yta där och smög dit och nickade in den efter från en svag vinkel, säger Anel Ahmedhodzic nöjt.

Häckens första mål i år

Efter 20 minuter stod det 2–0 efter att danske Sören Rieks stött in ett inlägg av landsmannen Jonas Knudsen.

Det tog drygt tre halvlekar innan Häcken gjorde sitt första mål den här säsongen. 18-årige talangen Benie Traore reducerade i den 53:e minuten.

Malmö hade ett par rejäla chanser att punktera matchen när Häcken jagade kvittering, inte minst när Anders Christiansen fick friläge i straffområdet i slutskedet av matchen.

– Den gör lite ont, men den hade gjort mer ont om vi hade spelat oavgjort. Den ska jag förstås sätta. Jag fick för mycket tid kanske, men ibland är det så. Jag sprang med kramp de sista tio, men det är ingen ursäkt utan jag ska fortsatt göra mål där. Men oavsett så har vi tre poäng med oss hem.

Och nu råder inga tvivel om att Malmö FF är guldfavorit...?

– Det är status quo...

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Anel Ahmedhodzic

LÄS VIDARE

Laul: Kan Malmö FF gå rent i år?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Anel Ahmedhodzic

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

BK Häcken

Fotboll