Ny Djurgårdenförlust – Anderssons ”krav” om nyförvärv

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Djurgårdens Aslak Witry, Hjalmar Ekdal och Haris Radetinac under träningsmatchen mot Vasalund.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Djurgårdens Aslak Witry, Hjalmar Ekdal och Haris Radetinac under träningsmatchen mot Vasalund.

FOTBOLL

1–3 mot BP under lördagen, 0–2 mot Vasalund under söndagen.

Djurgårdens helg var inget vidare. Bosse Andersson vill se resultat i diskussionerna med Zenit om målvakten Aleksandr Vasyutin.

– Det är en nyckelposition, säger sportchefen.

Det var ett blandat, B-betonat Djurgården som ställdes mot superettannykomlingen Vasalund under söndagen.

Djurgården mötte BP under lördagen, förlust 1–3, och spelare som Tommi Vaiho, Jacob Une Larsson och Magnus Eriksson spelade därför inte ett dygn senare mot Vasalund.

Dessutom saknade fjolårets allsvenska fyra flera spelare som rehabar med skadekänningar.

Vasalund, som tidigare 2–0-besegrat AIK, blev bjudna på 1–0 (4) när Hjalmar Ekdal slog en lös bakåtpassning mot målvakten Jacob Widell Zetterström. Ibrahim El Mezouak snappade upp bollen och rullade in ledningsmålet, stolpe in.

Andra raka förlusten

Pigga Vasalund hade fler riktigt bra lägen innan Djurgården kom in i matchen och Kalle Holmberg var nära en kvittering när anfallaren dunkade ett skott hårt i stolpen.

Men det var superettannykomlingen som var effektivast och vassast. Elias Durmaz, yngre bror till Jimmy, snurrade ute till höger och efter lite flipperspel tryckte nyförvärvet, japanske Yasuoka Takuto in 2–0 (54).

Nyförvärvet Albion Ademi gjorde sitt första framträdande för Djurgården utan något större avtryck och klev av efter en dryg timmas spel.

Foto: Fredrik Hagen / TT NYHETSBYRÅN
Aleksandr Vasyutin

Djurgården lyfte sig spelmässig när Vasalund bytte i stort sett hela laget, men utan att rulla ut eller skapa massor av chanser mot gästerna. Längst bak agerade Vasalundsmålvakten Filip Anger mycket stabilt.

2–0 stod sig tiden ut för Vasalund – det var närmare 3–0 – och Djurgården åkte på andra raka förlusten mot ett Stockholmslag från superettan.

”Haft diskussioner”

Redan i pausen pratade sportchefen Bosse Andersson med Discovery om pusselbitarna som saknas i lagbygget, jamaicanske anfallaren Peter McGregor och ryske målvakten Aleksandr Vasyutin.

– Vi har lite större tålamod kring McGregor än med Vasyutin där vi har haft diskussioner med Zenit en längre tid. Vi har haft en bra dialog men den närmsta veckan, tio dagarna så måste det bli skarpare för vår del.

– Tävlingssäsongen börjar och vi har jobbat länge på det här. Cupen är nog så viktig och den är ett sätt att komma ut i Europa. Det är en nyckelposition, säger Andersson om målvaktssituationen.

Sportchefen utesluter inte heller fler nyförvärv.

– Vi är inte klara så riktigt. Vi får följa utvecklingen. Vi har rätt många nya spelare. Det kan öppna upp sig möjligheter för alla klubbar, spelare som man inte trodde var möjliga tidigare. Vi får se hur det ser ut för oss under februari och mars.

– Jag ska inte rista i sten att det inte kan bli någon ytterligare spelare för oss, säger Andersson till Discovery.

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Bosse Andersson.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.