Helsingborg tappade poäng mot div 2-laget

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Helsingborg var på förhand storfavoriter i första gruppspelsmatchen i svenska cupen.

Men de fick dela på poängen med division 2–laget Gauthiod, efter att ha legat under större delen av matchen.

– Det är inte tillräckligt bra, det är en match vi ska vinna, säger Max Svensson i C More.

Gauthiod, som till vardags spelar i division 2, tog oväntat en poäng mot Helsingborgs IF i den första gruppspelsmatchen i svenska cupen. I en dryg timme hade Gauthiod ledningen och kämpade för att behålla den, men i slutet av matchen kunde HIF kvittera till 1–1, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Första målet kom med en knapp kvart spelad. Jonatan Nilsson fick en långboll mot sig, och trots att alla fyra helsingborgsbackar stod och väntade, var det Nilsson som fick med sig bollen. Efter en fin nedtagning kunde han enkelt placera in bollen i mål.

– Felix (Ekblad) lägger en djupledsboll som jag provar att gå på, och det blev lyckosamt. Det är inspirerande matcher i cupen, så det är klart man springer lite extra, säger han i C More.

Svensson räddade poäng

Målet följdes upp av flera fina anfall från Gauthiod, men i andra halvlek började HIF inse att det närmade sig en förlust, och tempot ökades rejält. Till slut var det Max Svensson som hittade rätt och kunde rädda en poäng för sitt Helsingborg.

– Vi har mycket boll, men det händer inte så jäkla mycket. Jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, men det blir inte mål, säger Svensson i C More.

I samma grupp möttes också BK Häcken och Dalkurd, i Göteborg. Det slutade 2–0 till hemmalaget, efter ett mål av Leo Bengtsson, som har högpresterat under försäsongen, och ett straffmål från Alexander Jeremejeff, som nyligen återvände till klubben. Det ger Häcken ledningen i gruppen, följt av Helsingborg och Gauthiod på samma poäng och målskillnad.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.