”Klart att det är bästa resultaten för oss”

Foto: TT
Samtidigt som Sverige möter Bulgarien ställs Frankrike mot Holland i samma grupp. Bäst resultat för Blågult? Spelarna hoppas på...
FOTBOLL

SOFIA. Hoppas på att vinna gruppen eller nöja sig med att bli tvåa?

Resultatet mellan Frankrike och Holland kan få stor betydelse.

– Holland är ju bakom oss så på det sättet är det bättre om Holland vinner för då har vi tre poängs försprång på båda om vi själva vinner, säger Marcus Berg.

Under den pågående landslagssamlingen spelar Sverige två VM-kvalmatcher, för motståndet står Bulgarien och Vitryssland.

På torsdag kväll väntar det bulgariska landslaget i Sofia. Samtidigt som Blågult kämpar för att få med sig tre poäng från arenan Vassil Levski möts Sveriges två största utmanare om VM-biljetterna: Frankrike och Holland.

Självklart har flera av de svenska landslagsspelarna funderat över ett eventuellt drömresultat i det toppmötet.

– Det ska man inte sticka under stolen med. Det beror ju lite på hur det går i våra matcher. Skulle vi ta sex poäng skulle inte ett kryss smaka fel. Tar vi fyra poäng är det inte fel om Frankrike slår Holland, så vi har en andraplats i gruppen, säger Mikael Lustig och fortsätter:

– Det ska mycket till om vi ska vinna gruppen, då måste vi nog vinna resterande matcher. En andraplats hade smakat gott.

”Kryss vore bra”

Efter sex kvalmatcher toppar Sverige grupp A på 13 poäng, tvåan Frankrike har lika många poäng som Blågult. På tredjeplats finns Holland med tio poäng. Det återstår fyra kvalmatcher, alltså tolv poäng att spela om.

Skulle Sverige ta full pott mot Bulgarien och Vitryssland - som de svenska spelarna självklart hoppas på - skulle ett oavgjort resultat mellan Frankrike och Holland innebära att det svenska landslaget är minst två poäng före fransmännen och minst fem poäng före Holland.

– Ett kryss vore bra. Vinner vi samtidigt så leder vi gruppen med två poäng och det hade varit superbra, säger Ola Toivonen.

– Jag fokusera på vårt. Jag tror Frankrike vinner. Men vi vinner de här två matcherna har vi ett jäkla bra läge, säger Albin Ekdal.

”Klart det är bästa resultaten”

Vinner Frankrike är nog Holland avsågat tills ni ska möta dem?

– Det kan vara bra så länge de inte vinner med för många mål.

Marcus Berg hoppas dock inte på en fransk vinst mot Holland. Anfallaren anser att det bästa är om det holländska landslaget går segrande ur den striden.

– Holland är ju bakom oss så på det sättet är det bättre om Holland vinner för då har vi tre poängs försprång på båda om vi själva vinner. Det är klart att det är de bästa resultaten för oss, säger Berg.

Alla gruppvinnare går direkt till VM. De åtta bästa tvåorna får spela playoff.

FAKTA

Vilket är ditt drömresultat i Frankrike-Holland?

Ola Toivonen

– Ett kryss vore bra. Vinner vi samtidigt så leder vi gruppen med två poäng och det hade varit superbra.

Andreas Granqvist

– Vinner vi mot Bulgarien och Vitryssland är det såklart bättre om de spelar kryss. Om vi inte vinner mot Bulgarien så är det nog bättre om Frankrike vinner.

Martin Olsson

– Kryss hade varit bra. Tar vi tre poäng här ligger vi bra till. 

Albin Ekdal

– Jag fokusera på vårt. Jag tror Frankrike vinner. Men vi vinner de här två matcherna har vi ett jäkla bra läge.

Vinner Frankrike är nog Holland avsågat tills ni ska möta dem?

– Det kan vara bra så länge de inte vinner med för många mål.

Marcus Berg

– Holland är ju bakom oss så på det sättet är det bättre om Holland vinner för då har vi tre poängs försprång på båda om vi själva vinner. Det är klart att det är de bästa resultaten för oss.

Mikael Lustig

– Det ska man inte sticka under stolen med. Det beror ju lite på hur det går i våra matcher. Skulle vi ta sex poäng skulle inte ett kryss smaka fel. Tar vi fyra poäng är det inte fel om Frankrike slår Holland, så vi har en andraplats i gruppen, säger Mikael Lustig.

– Det ska mycket till om vi ska vinna gruppen, då måste vi nog vinna resterande matcher. En andraplats hade smakat gott.

Jakob Johansson

– Att Frankrike sågar av Holland är lika bra som att Holland vinner. Det är min spontana reaktion. Ärligt, det berör mig inte så mycket i nuläget. Det kommer spela roll i slutändan, men inte där fokus ligger just nu.

Emil Forsberg

– Nej, det får sluta hur som helst där. Jag lägger ingen energi vid det utan det viktiga är vad vi gör i matchen mot Bulgarien, att vi vinner den.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player: https://se.eurosportplayer.com

VM-kvaltabell för Sveriges grupp – och alla andra: