’Isak’ fick Källström att flytta hem igen

”Hade ingen tanke på att avsluta i allsvenskan”

avMartin Tolén

Kim Källström ville avsluta karriären ute i Europa.

Men Andreas Isaksson fick vännen att flytta hem till Djurgården.

– Han ringde och sa typ bara: ”Ska du inte komma hit?”, säger Källström.

Foto: Bildbyrån

Kim Källström, 34, är tillbaka i allsvenskan och Djurgården igen.

Och nu berättar Källström den illa dold bevarade hemligheten om hur förre landslagskompanjonen Andreas Isaksson, 264 landskamper ihop, fick honom att flytta hem.

– Andreas hade en del i mitt beslut, en positiv inverkan, säger Källström till Dif-tv.

”Såg hur kul han hade”

Redan i höstas, efter att duon samtidigt avslutat sina landslagskarriärer, kom frågan på tal i SVT och bemöttes med ett gemensamt skratt.

– Haha. Vi får se, vi får se, skrattade Källström fram.

Men nu är det verklighet.

Och Källström bekräftar att den nära vännens – som han ständigt bott ihop under landslagsåren – beslut att återvända till Djurgården i somras fick honom att tänka om.

– Jag hade aldrig riktigt tanken på att jag skulle komma tillbaka och spela i allsvenskan. Även om tanken alltid funnits där har planen alltid varit att avsluta ute i Europa. Men i somras där när Andreas flyttade hem, började lira och jag såg hur kul han hade så tänkte man: ”Det kanske inte är så dumt…”, säger den 34-årige mittfältaren.

”Ska du inte komma hit?”

Men det var långt ifrån någon övertalningskupp från målvaktens sida.

– Han är ju inte riktigt så. Han ringde och sa typ bara: ”Ska du inte komma hit?” och sen snackade vi inte om det på ett tag. Men det är klart att han har spelat in en hel del i beslutet. Samtidigt flyttar jag inte bara hit för att spela med Andreas. Beslutet är lite större än att bara spela med honom igen, haha, säger Källström.

Sportchefen Bosse Andersson om att ha guldmakarna från 2002 och 2003 återförenade:

– Det är klart att man känner sig stolt och lite tagen. I juli sa Henrik Berggren (Djurgården Fotbolls vd) att tänk om Andreas Isaksson och Kim Källström skulle avsluta sina karriärer i Djurgården. Då skrattade vi nästan åt det men i dag är det sant.