Bekräftat: Hamad klar för Hammarby

FOTBOLL

”Är den klubb många spelare vill spela för”

AIK har värvat Kristoffer Olsson samt Simon Thern och Djurgården väntar på Kim Källström.

På tisdagen svarade Hammarby med att presentera dubble SM-vinnaren Jiloan Hamad från tyska Hoffenheim.

– Det är den klubb många spelare vill spela för. Nu sitter jag här i dag och är väldigt stolt över det, säger Hamad.

1 av 2 | Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYR N

Jiloan Hamad är, som Sportbladet avslöjat, klar för Hammarby. På tisdagen presenterades 26-åringen efter att ha skrivit på ett treårskontrakt.

”Alla vet vad det handlar om”

– Det var ganska många tankar när jag bestämde mig för att komma tillbaka till allsvenskan. Jag visste att det var ett viktigt beslut vilken klubb jag skulle välja. Jag kände att det var läge för en förändring, att jag behövde det och Hammarby var klockrena i sin presentation från dag ett. Av de alternativ jag hade kändes det bäst, säger Hamad och fortsätter:

– Jag kan inte tala för alla spelare i Sverige men så fort man nämner Hammarby så vet alla spelare vad det handlar om. Det är supportrar som alltid är där för laget. Det är det första man tänker på. Det är ett otroligt stöd, bra tryck på läktarna och den klubb många spelare vill spela för. Nu sitter jag här i dag och är väldigt stolt över det.

Hamad kommer att spela i tröja nummer 90 i Hammarby.

– Det var inte så många attraktiva nummer som var lediga. Det är året jag är född och så tyckte jag det var lite coolt också.

”Klart jag ville mer”

Efter sitt andra SM-guld med Malmö FF 2013 lämnade Jiloan Hamad allsvenskan för spel i tyska Hoffenheim. Men tiden i Tyskland blev inte vad mittfältaren hoppats på.

Efter en utlåning till Standard Liege, en allvarlig knäskada och ett för Hamad olyckligt tränarbyte förpassades 26-åringen till Hoffenheims frysbox.

– Det var klart jag ville mer men jag har utvecklats både som person och spelare under tiden i Tyskland. Jag känner mig starkare och är en bättre spelare i dag än när jag lämnade Sverige för tre år sedan.

Redan i oktober öppnade Hamad själv för en återkomst i allsvenskan men då i Malmö FF. I början av februari stod det dock klart att parterna inte skulle återförenas.

– Vi känner oss nöjda med den trupp vi har. Det känns lugnt där, har MFF-tränaren Magnus Pehrsson sagt om Hamad.

– Jag har alltid haft en bra dialog med Malmö sedan jag lämnade. Jag hade sju fantastiska år i klubben och vann mycket med Malmö också. Men när jag kände att det var dags att vända hem kände jag att en förändring vore bra för mig, säger Hamad nu själv.

ARTIKELN HANDLAR OM