”Bäst i Sverige? Nej, bäst i skandinavien”

FOTBOLL

NORRKÖPING.

Det räcker inte att dominera i Sverige.

Malmö FF ska vara bäst i Skandinavien.

– Bättre än FC Köpenhamn och Rosenborg, säger Anton Tinnerholm.

Fem SM-guld på de åtta senaste säsongerna. Inte konstigt att de andra allsvenska klubbarna och dess supportrar börjar bli oroliga. Har vi fått ett svenskt lag som är lika dominanta som FC Köpenhamn varit i Danmark eller Rosenborg i Norge?

– Vi tar steg för steg varje år. Vi utvecklas hela tiden i takt efter takt. De ekonomiska musklerna spelar roll, vi har fått in nya fystränare i klubben och kan dessutom göra videogenomgångar på ett helt annat vis än tidigare. Klubben blir bara större och större, säger Anton Tinnerholm och konstaterar:

– Det skulle förvåna mycket mig om Malmö inte dominerar svensk fotboll i framtiden.

”Bäst i Skandinavien”

Är ni som FCK i Danmark och Rosenborg i Norge?

Malmö FF är bättre än så. Det är vi. Fem titlar på åtta år säger mycket. Vi ska vara bäst i Skandinavien.

Ytterbacken vet varför.

– Hela vår aura går ut på att vinna. Det har bara handlat om att vinna i år. Det är en vinnarkultur som inte finns någon annanstans. Folk tror kanske det är tur att vi avgör sent, men så är det inte.

Vd:n: ”Utan tvekan”

Vd:n Niclas Carlnén instämmer:

– Vår ambition är att vi ska vara bäst och vinna guldet varje år. Så det är klart att härifrån så är ambitionen att fortsätta likadant hela tiden. Malmö FF:s DNA är att alltid, alltid vara bäst. Vi har det drivet.

Även bäst i Skandinavien?

– Absolut. Utan tvekan ska vi vara bäst i Skandinavien. Den svenska ligan, allsvenskan, är klart bättre än de andra och vi vill vinna den varje år.

ARTIKELN HANDLAR OM