Oron: ”Agera nu innan någon dör”

Planstormningarna i England är på väg att spåra ur.

Det menar Troy Deeney som nu slår larm om att åtgärder måste vidtas omedelbart.

”Tänk om någon dör”, skriver den före detta Premier League-stjärnan.

Ligaspelet i England är inne i sitt avgörande skede och under den senaste veckan har ett flertal planstormningar ägt rum då lyriska supportrar firat säkrade kontrakt och uppflyttningar.

Men det har inte direkt gått lugnt till.

  • I tisdags blev Sheffield United-spelaren Billy Sharp skallad av en Nottingham Forest-supporter som senare fängslades. I samma planstormning syntes Sharps lagkamrat Oli McBurnie stampa på en Forest-supporter.
  • I torsdags blev Swindon Town-spelaren Mandela Egbo slagen i ansiktet av en Port Vale-supporter, hävdar han på Twitter.
  • Samma kväll hamnade Crystal Palaces tränare Patrick Vieira i fokus efter att ha gått till fysisk attack mot en Everton-supporter.

”Utsätts för fara”

Nu går Troy Deeney ut och larmar om att planstormningarna i värsta fall kan sluta i en tragedi.

FA (förbudet) och Premier League måste ta itu med detta, för som det ser ut just nu utsätts spelare och ledare för fara. Gör något åt det här … innan någon dör”, skriver Deeney, som spelat nästan 400 matcher för Watford.

”Vad krävs för att åtgärder ska vidtas? Vad händer om någon blir knivhuggen?”, fortsätter Deeney i sin kolumn i The Sun.

”Bara människor”

Han har full förståelse för att spelare och ledare (som i Patrick Vieiras fall) ger tillbaka om de attackeras av fans.

”Vi som känner Vieira vet att han inte låter någon ge sig på honom eller förolämpa honom utan att ge tillbaka. Snacket efter den incidenten handlade om att Vieira hamnade i blåsväder men alla verkar ha missat att det var Everton-supportern som började hetsa. Spelare och ledare ska vara förebilder men vi är också människor. Precis som i det vanliga livet, om någon knuffar dig på gatan, finns det en stor risk att du reagerar och ger tillbaka”, skriver Deeney.

I morgon (läs: söndag) spelas den allra sista omgången av Premier League.

FA har vädjat till supportrarna om att inte storma planerna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln